Gazete Vatan Logo

Liselerde 228 bin boş kontenjan var

MEB, TEOG uygulaması kapsamında lise nakillerinde 3. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı. Örgün ortaöğretim kurumlarında hâlâ 227 bin 769 boş kontenjan bulunuyor

Liselerde 228 bin boş kontenjan var

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) kapsamında lise nakillerinde 3. nakil dönemi sonuçlarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8’nci sınıfların 31 Ağustos-4 Eylül 2015’de gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil sonuçlarının açıklandığı ve yerleştirmeye esas nakil sürecinin sona erdiği anımsatıldı. Açıklamaya göre, sonuçlar, www.meb.gov.tr adresinde ilan edildi. Bu kapsamda, son nakil sürecine 283 bin 795 öğrenci müracaatta bulundu ve bu öğrencilerden 64 bin 784’ü tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakil oldu. Bu süreç sonunda, halen örgün ortaöğretim kurumlarında 227 bin 769 kontenjan bulunuyor.

Üç tercihle yeni başvuru hakkı

Tercih yaptığı halde tercihleri doğrultusunda herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemediği için açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenci sayısı 11 bin 822, bu öğrencilerin YEP ortalaması ise 216,86 puan oldu.

Açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde dünden itibaren 10 Eylül 2015’e kadar il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına müracaat ederek, dün oluşan boş kontenjanlar için üç tercih yaparak nakil talebinde bulunabilecekler. 2014-2015 öğretim yılı TEOG kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri 11 Eylül 2015’de tamamlanmış olacak.

Haberin Devamı

Devlet okulları tatilde özeller ders başı yaptı

İlk ve orta dereceli devlet okullarının bayram sonrası açılması beklenirken. Dün birçok özel okul ders başı yaptı. özel okullar önümüzdeki hafta eğitime başlamayı hedefliyor. Yılın ilk ders zili çalan tüm özel okullar ise 15 Eylül pazartesi günü ders başı yapmış olacak. Turizmciler Avrupa ve Rusya’daki krizden etkilenen turizmin canlanması için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan okulların kurban bayramı bitiminde açılmasını istemişti. Ancak yine turizmciler devlet okullarıyla birlikte aslında özel okulların da bayram sonrası açılmasını talep etmişti. Turizmciler tatil yapan kesimin özel okul öğrencilerinin ve ailelerinin olduğunu vurgulamıştı.

Haberin Devamı