Gazete Vatan Logo

Liselerarası Müzik Yarışması’nda bir ilk!

Türkiye’nin en köklü gençlik organizasyonu Liselerarası Müzik Yarışması 20. yılında. Oylama cepten yapılacak

Liselerarası Müzik Yarışması’nda bir ilk!

Bu yıl 20. senesine giren Liselerarası Müzik Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanındaki liseli gençleri, profesyonel müzik hayatlarına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Liselerarası Müzik Yarışması’nda finale kalan gençlerin videoları fizy üzerinden izlenebilirken, bu yıl ilk kez internet oylaması da gerçekleştirilecek.

20. Liselerarası Müzik Yarışması’nda bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ek olarak 5 finalist daha ekleniyor. Yarışmadaki adayların performans videoları uygulama üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulurken, videolara eklenen “beğen” özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca, aday grupların destekçileri sevdikleri performansları paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatı da yakalıyorlar. Yarışmanın duyurusu tüm Türkiye’nin dört bir tarafındaki okullara gönderilen posterlerle yapılmaya başlandı. Eleme ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek 20. Liselerarası Müzik Yarışması; icra, orkestra, kız solist, erkek solist, sahne performansı ve enstrüman dallarında yapılıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki elemelerde başarılı olan okullar, 22 Nisan 2017’de, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki finalde yarışma hakkını elde edecek. Adaylar başvurularını internetten yapabiliyor.

Haberin Devamı

Finalistlerin belirleneceği elemeler 24-25 Mart’ta İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde, 31 Mart’ta Ankara MEB Şura Salonu’nda, 7 Nisan’da İzmir Arena’da gerçekleştirilecek. Ankara, İstanbul ve İzmir elemeleri tamamlandıkça adayların videoları fizy’de yayınlanacak ve 12-19 Nisan tarihlerinde uygulama üzerinden internet oylaması yapılarak, finalistlere ek, beş grup daha belirlenecek. Yapılan oylama ve jüri değerlendirmesi neticesinde büyük finale katılacak okullar 19 Nisan’da açıklanacak. 22 Nisan 2017’de, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki finalde dereceye giren gruplar para ödülü kazanırken, 3 başarılı okula da müzik stüdyosu kurulacak.