Gazete Vatan Logo

Lisede türban serbest ama şikayet eden suçlu!

Sınava türbanla girenleri şikayet eden 3 öğretmene soruşturma açıldı

Açık Lise sınavına türbanla girenleri rapor eden ve buna izin veren okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunan 3 öğretmen soruşturuluyor...

Eğitim- Sen Alanya Temsilcisi ve Çıplaklı İlköğretim Okulu öğretmeni Kemal Göl ile Gönül Kemal Reisoğlu İlköğretim Okulu öğretmeni Hüseyin Çetin ve Alanya Anadolu Lisesi öğretmeni Ali Koca, 23- 24 Haziran 2007 tarihlerinde yapılan açık lise sınavına türbanlı öğrencilerin girdiğini tespit etti. Eğitim- Sen üyesi 3 öğretmen, buna izin veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, Fevzi Alaattinoğlu Lisesi Müdürü Mustafa Koca, Alanya Lisesi Müdürü Adem Gökbelen ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ramazan Katkıcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Alanya Kaymakamlığı da İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 3 okul müdürü hakkında soruşturma başlatmak üzere müfettiş istedi. Konuyu araştıran Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri Fevzi Araz ve Selahattin Altaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 3 okul müdürü hakkında yapılacak herhangi bir işlem olmadığına karar verdi. Müfettişler, iddiaların ’ön inceleme yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı’ yönünde rapor hazırladı.
Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri Fevzi Araz ve Selahattin Altaş, Milli Eğitim Bakanlığı Açık öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin 45’inci maddesindeki ’Sınavlarda, kılık kıyafetin öğrencinin rahatlıkla tanınmasını sağlayacak şekilde sade ve temiz olması esastır’ hükmü gereği kız öğrencilerin açık öğretim lisesi sınavlarına başları kapalı olarak girmesinde bir sakınca olmadığına karar verdi. Alanya Kaymakamlığı da müfettiş raporu doğrultusunda şikayetin işleme konulmaması yönünde karar aldı.

Toplu dilekçe suçlaması

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ise şikayetçi olan üç öğretmen için ’toplu dilekçe verdikleri iddiasıyla’ Valilik’ten soruşturma izni aldı. Türbanı rapor eden öğretmenler şimdi müfettiş soruşturmasından geçiyor.

Haberin Devamı