Gazete Vatan Logo

Lise öğrencilerinin bilim fuarı açıldı

Artvin’de 2016-2017 yılında eğitim hayatına başlayan Sosyal Bilimler Lisesi ilk TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirdi.

Artvin Sosyal Bilimler Lisesi çok amaçlı salonda yapılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Akköy, Artvin Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ercan Öztürk’ün açılış öncesi yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Bilim Fuarlarının amaçlarından bahsederek, "TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Akköy, Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. 6 öğretmen ve 44 öğrencinin görev aldığı Biyoloji, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ve Müzik alanlarında 20 farklı projeleri sergilendi. Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, yaptığı açıklamada, Artvin’de 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında TÜBİTAK Bilim Fuarları için 50 okulun müracaatta bulunduğunu ve 42 okulun başvurusunun kabul edildiğini belirterek, Mayıs ayı içerisinde tüm fuarların yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı