Gazete Vatan Logo

Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak? | Lise mezunu polis alımı şartları nelerdir?

Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak? Lise mezunu polis alımı şartları ve tarihi belli oldu? Sorularında 2020 yılına girilmesiyle yoğunluk yaşanıyor. 2020 yılında lise mezunu adaylar arasından PMYO 'lara 2500 kadın erkek polis alımı yapılacak. 8 Kasım 2019 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararlara göre Polis Meslek Yüksekokullarında Polis öğrencisi alımlarındaki yönetmeliklerde değişiklik yapıldı. Peki, Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak? İşte 2020 lise mezunu polis alımı detayları ve tarihi…

Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak? | Lise mezunu polis alımı şartları nelerdir?

Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Polis Meslek Yüksekokullarına 2020 yılı polis alımı kadro dağılımı, ilan tarihi ve başvuru şartları değişti. Peki, Lise mezunu polis alımı şartları nelerdir? Lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak?

2500 POLİS ALIMI YAPILACAK!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyurulan ilana göre 20020 yılı için 2500 polis öğrencisi alınıyor. Kadın adaylardan 250 ve Erkek adaylardan 2250 polis alımı yapılacak.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yapacak adayların Ortaöğretim/Lise mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PMYO alımları YKS ( Yükseköğretim Kurumları Sınavı ) ile yapılmaktadır. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavından puan almış olmaları gereklidir. PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların TYT 'den en az 250 ham puan almış olması gerekmektedir. 2020 yılında YKS 'nin ilk oturumu olan TYT puanı ile polis alımına başvuru yapılacak. TYT 'de alınan ham puan dikkate alınacak ve adaylar bu puanla seçim aşamalarına çağrılacak. PMYO başvurusunda yaş şartı 26.

Haberin Devamı

TYT BAŞVURU TARİHİ

2020 yılında YKS 'nin ilk oturumu olan TYT 'ye başvurular 6 Şubat 2020 'de başlayacak ve 3 Mart 2020 tarihine kadar alınacak.

TYT SINAV TARİHİ

2020 Yılı Temel Yeterlilik Testi 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak. Sınav 10.15 'te başlayacak.