Gazete Vatan Logo

Linens ev tekstilinde halı ile büyüyecek

Ev tekstilinde Türkiye'nin ilk zincir mağazası olan Linens, halı sektörüne giriyor. Linens Genel Müdürü Şule Zorlu, "Üreticilerle anlaştık. İki ay içinde satışa başlıyoruz" dedi

Perdeden çarşafa kadar ev tekstilinde 15 bin çeşit ürünün satıldığı Linens mağazaları şimdi de halı sektörüne adım atıyor. Linens Genel Müdürü Şule Zorlu, hah üretimi için yurtiçi ve yurtdışından üreticilerle anlaştıklarım, iki ay içinde Linens markasıyla hah satışına başlayacaklarını söyledi. Mobilyaya da sıcak baktıklarım anlatan Zorlu, "Gelecekte bu alanda da bir yatırım gündeme gelebilir" dedi. Geçtiğimiz yıl 40 milyon dolar ciro
yaptıklarını belirten Zorlu, 2005 yılı hedeflerinin 65 milyon dolar olduğunu vurguladı. Toplam dokuz ülkede 113 mağazaya ulaştıklarını belirten Zorlu, "Yılsonu hedefimiz 135 mağaza" diye konuştu. Zorlu, "Halen inşaat halinde olan yedi, görüşmeleri de devam eden 16 mağazamız bulunuyor" dedi.

Karayipler'den Uzakdoğu'ya kadar bayilik teklifleri aldıklarım belirten Linens Genel Müdür Yardımcısı Bertan Battal da 2006 yılına kadar yatırımcılardan giriş parası almayacaklarını söyledi.

Ikea gibi dev bir mağaza düşünüyoruz
Linens Genel Müdürü Şule Zorlu, Ikea gibi dev bir mağaza açmayı planladıklarını ancak bunu henüz bir takvime bağlamadıklarını kaydetti. Linens'in yaptırdığı bir araştırmaya göre Türkiye'de ev tekstili, dayanıklı tüketim ürünü gibi algılanıyor ve bu nedenle değiştirme süresi uzun sürüyor. 2000 yılında Türkiye'de tüketiciler dokuz yılda bir perde değiştirirken, bu süre şimdi altı yıla inmiş. Aynı araştırmaya göre tüketiciler, yılda bir havlu, iki yılda bir nevresim, üç yılda bir yatak örtüsü, iki yılda bir küçük ev akseuarları ve yine iki yılda bir dekoratif tekstil ürünleri satın alıyor.

Haberin Devamı