Gazete Vatan Logo

Linda DEAŞ’ta ‘polis’ olmuş

Geçen yıl İstanbul’a geldikten sonra izini kaybettiren 16 yaşındaki Linda isimli Alman kızın, Meryem adını alıp DEAŞ’ın kadın polis gücü El Hansa’ya katıldığı, Musul operasyonunda bir tünelde yakalandığı ortaya çıktı

Linda DEAŞ’ta ‘polis’ olmuş

Irak ordusunun DEAŞ’tan kurtardığı Musul kentindeki bir tünelde geçtiğimiz hafta 3’ü Türk vatandaşı 25 DEAŞ’lı kadın yakalanmıştı. Bu kadınların bir kısmının silahlı olduğu ve intihar yelekleri giydiği belirtilmişti. Türkler’in yanısıra DEAŞ’lı kadınlardan beşinin Alman, üçünün Rus, ikisinin Kanada vatandaşı olduğu açıklandı. İşte bu 5 Alman kadından birinin geçen yaz Dresden’den yola çıkıp İstanbul’a geldikten sonra izini kaybettiren 16 yaşındaki Linda W. olduğu ortaya çıktı. Iraklı yetkililer tarafından bulunan genç kızın henüz Almanya’dayken internet üzerinden tanıştığı kişiler tarafından radikalleştirildiği, İslam’ı seçip adını Ümmü Meryem olarak değiştiren genç kızın Facebook hesabına çarşaf giymiş halde fotoğraflarını giydiği tespit edilmiş, Linda Alman polisi tarafından izleme altına alınmıştı. Ancak buna rağmen Türkiye’ye uçmayı başardı.

Beynini yıkadılar

Linda’nın nasıl Irak’ın Musul kentine ulaştığı bilinmiyor. Ancak DEAŞ’a katıldıktan sonra terör örgütünün sadece kadınlardan oluşan polis gücü El Hansa’ya katılacak kadar DEAŞ’a bağlı olduğu belirlendi. Rakka ve Musul gibi DEAŞ’ın kalesi olan kentlerde faaliyet gösteren ve eli silahlı çarşaflı kadınlardan oluşan bu polis gücü, DEAŞ’ın kurallarına uymayan kadınları uyarmak ve gerekirse onları gözaltına almaktan sorumluydu. Linda’nın annesi dün Alman basınına, ‘Kızımın beynini yıkadılar. Bir an önce ona kavuşmak için sabırsızlanıyorum’ dedi. Ancak genç kız hakkında terörizm suçlamasıyla Dresden savcılığı tarafından açılmış bir soruşturma bulunuyor. Bu nedenle Irak tarafından Almanya’ya iadesinin ardından serbest kalması söz konusu olmayacak.

Haberin Devamı

Alman basını, Linda’nın Müslüman olup DEAŞ saflarına katılmadan önce çekilen bir fotoğrafını yayınladı.