Gazete Vatan Logo

Limitsiz haberleşmeye sınır geliyor!

TBMM’de Başkanlık Divanı Katip Üyesi CHP’li Elif Doğan Türkmen’in milyonluk haberleşme harcaması yapmasıyla başlayan “sınırsız haberleşme” polemiğine son nokta koyuluyor.

Limitsiz haberleşmeye sınır geliyor!

Başkanlık Divanı’nın ilk toplantısında sınırsız haberleşme hakkı bulunan Meclis Başkanlık Divanı, grup başkanları, grup başkanvekilleri, komisyon başkanlarından oluşan 58 kişiye 4 maaş tutarında harcama sınırı getirilecek. Bu durumda bu kişiler için 2017 yılında 65 bin TL’lik sınır uygulamaya girmiş olacak.

Edinilen bilgilere göre Meclis’in milletvekilleri, yöneticiler ve bürokrasi kanadı dahil 2016 yılı tüm haberleşme bütçesi 8 milyon 100 bin TL. CHP’li Türkmen’in 2 milyon lira civarındaki haberleşme faturası dikkate alındığında Meclis’in haberleşme bütçesinin 4’te birini bir kişinin harcadığı tablosu ortaya çıkıyor.

‘BİLGİ VERİLİYOR’

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın rahatsızlığı nedeniyle Meclis Başkanlığı’na vekalet eden Ahmet Aydın, sınırsız haberleşme uygulamasının 1993’te başladığını anımsatırken, “Ancak bugüne kadar bu şekilde astronomik limit aşamımı yapılarak kullanıldığına ilişkin arşivlerimizde bir bilgi yok, görülmemiş ve duyulmamış” dedi. Aydın, Türkmen’in haberleşme giderleri için pahalı anlaşmalar yapıldığı ve vekilerin bilgilendirilmediği iddialarına ise şu yanıtı verdi: “Meclis astronomik anlaşmalar yapmıyor. Sayıştay’ın denetimi altındayız. GSM operatörleriyle yapılan anlaşma oranını söyleyeyim, 4’te bir. Yani 4 liraya piyasaya hizmet veriyorsa Meclis’e 1 liraya veriyor. Posta giderleri de aynı şekilde. 2016 yılında gönderi başına 50 kuruşa anlaşma yapmışız, 2017 yılı içinde bu rakam gönderi başına 56 kuruş. Piyasaya aynı hizmet 88 kuruşa veriliyor. Neredeyse yarısı. Öte yandan yapılan harcamaların miktarı milletvekillerine bildiriliyor. Bilgi sahibi olmadığını söylemesi doğru değil.” (Milliyet/Önder Yılmaz)

Haberin Devamı