Gazete Vatan Logo

Liderliği geri alacak

Mercedes yeni silahı A Serisi’ni Kasım’dan itibaren pazara sunmaya hazırlanıyor

Lüks segmentte rekabet kızışıyor. Mercedes yeni silahı A Serisi’ni Kasım’dan itibaren pazara sunmaya hazırlanıyor. Marka, fiyatı 73 bin liradan başlayacak yeni modeliyle 2011’de rakibi BMW’ye kaptırdığı liderlik koltuğunu geri almayı hedefliyor. Mercedes-Benz Türk Başkanı Kurz, “Yeni A Serisi satışlarımızın yüzde 30’unu oluşturacak. 2013’te lükste lider olacağız” dedi.

Mercedes Benz’in ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni A Serisi, Kasım ayı başında kapılarını açacak İstanbul Autoshow Fuarı’yla birlikte satışa sunulacak. Mercedes-Benz Türk, yeni vergi avantajlı modeliyle premium yani lüks segmentte 2011’de BMW’ye kaptırdığ liderlik koltuğunu geri almayı hedefliyor.

Yeni A Serisi’ni bekleyen önemli bir müşteri kitlesi olduğunu belirten Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, “Otomobilin başlangıç fiyatını 73 bin lira olarak belirledik. Yeni A Serisi binek oto satışlarımızın yüzde 30’unu oluşturacak” açıklamasını yaptı.

Yeni B Serisi’nde olduğu gibi A Serisi’ne de yoğun talep geldiğini söyleyen Kurz, yılın son 2 ayı için ancak 750 adetlik satışa ulaşabileceklerinin altını çizdi. Kurz, şunları kaydetti: “2013’te ne kadar A Serisi tedarik edebileceğimizi bilmiyorum. Ama 2013’te lüks markalar arasında lider olacağız. Liderlikte A Serisi’nin önemli bir payı olacak.”

Geçen yıl Türkiye’de Mercedes 12 bin 630 adet otomobil satarken Audi 12 bin 64, Volvo 4 bin 662, BMW ise 15 bin 18 adetle lider olmuştu. Mercedes, lider olduğu yıl olan 2010’da 12 bin 300, BMW 12 bin 34 ve Audi 9 bin 600 adetlik satışa ulaşmıştı.

Toplam satışı 40 bin adet olacak

Türkiye otomotiv pazarının yılın ikinci yarısında birkaç önemli gelişmeye bağlı olarak hareket ettiğini ifade eden Wolf-Dieter Kurz, büyüme rakamlarının yüzde 4.2 düzeyine gerilemesinin ve Euro Bölgesi ülkelerinde büyüyen borç krizinin pazara belirsizlik olarak yansıdığını kaydetti. Mercedes-Benz Türk olarak geçen yıl olduğu gibi otomobilden otobüse kadar toplam 40 bin adetlik satış hedefi belirlediklerini belirten Kurz, “Kamyon satışlarında da bir miktar düşüş yaşanıyor. Yılı bu rakamlarla bitirirsek mutlu oluruz” dedi.


Sesli komutu anlıyor yorgun sürücüyü uyarıyor

Mercedes Benz’in yeni A Serisi modeli, eski jeneryona göre daha agresif çizgileriyle öne çıkıyor. otomobil markanın yeni tasarım stratejisini yansıtıyor. Aracın, sportif ön kısmının tipik özellikleri arasında ilgi çeken ilk nokta, ortasında Mercedes yıldızı bulunan ve her iki tarafında çift çıta yer alan karakteristik radyatör ızgarası. LED farlar ise A Serisi’nin dinamik görüntüsünü tamamlıyor.

Otomobilde tasarımın yanı sıra güvenlik donanımları hemen dikkati çekiyor. Bir kazanın ‘Geliyorum’ dediği an ile darbe anı arasında geçen saniyelik sürede yolcuları en iyi şekilde korumak için gerekli önlemleri alan PRE-SAFE yolcu koruma sistemi bu segmentte ilk kez yeni

A Serisi’nde sunuluyor. Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran konsantrasyon kaybı yardımcısı, trafik durumuna göre diğer araç sürücülerinin gözünü almayacak şekilde otomatik ayarlı uzun far yardımcısı, dış aynalardaki kör noktaları tarayan ve uyaran kör nokta yardımcısı, aracın kendi kendine park etmesini sağlayan aktif park yardımcısı ve geri görüş kamerası aklımıza ilk gelenler...

Yeni A Serisi’nde öne çıkan bir başka özellik de teknoloji alanında. Araç, iPhone gibi akıllı telefonlarla doğrudan iletişim kurabilen bir sisteme sahip. Otomobilde bir süre sonra sesli komutlarla müzik, bilgi ekranı, klima gibi donanımlar yönlendirilebilecek.

Yenilenen A Serisi, Türkiye’de ağırlıklı olarak 122 ve 156 beygir gücündeki 1.6 litrelik benzinli motorların yanı sıra, 1.5 litrelik 109 beygir gücündeki dizel motorla müşteriye ulaşacak.

10.6 milyon

Mercedes, BMW 1 ve Audi A3 serisine rakip olacak yeni A Serisi’yle global çapta liderliği hedefliyor. Premium kompakt segmentte bugün 6.57 milyon olan pazar 2020’de 10.62 milyona ulaşacak. Mercedes kompakt premium satışlarında dünyada bir numara olmayı planlıyor.

Gölcüklü Connect’e Blackline Serisi

Ford Otosan’ın Kocaeli Fabrikası’nda üretilen Transit Connect Ailesi’ne Blackline Serisi eklendi. Transit Connect’in Blackline Serisi, 39 bin 90 TL’lik kampanyalı fiyatı ile satışa sunuldu. Araca ilk bakışta parlak siyah ön ızgara ve yan aynalar, siyah renkli tavan rayları ve yan basamaklar, karartılmış ön farlar ile karartılmış arka camlar dikkati çekiyor. Blackline Serisi’nde dış tasarımında olduğu gibi iç tasarımında da siyah renk hakim. Ford Otosan’ın yeni modelinde 90 beygir güç ve 220 Nm tork üreten 1.8 litrelik Duratorg motor yer alıyor.

Uçuşa giderken aracını servise bırak

HyundaI, araçlarını servise götürmeye vakti olmayan tüketicilere yönelik ‘Havalimanındaki Servis Hyundai’ kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında Hyundai müşterileri, araçlarını tatile veya iş gezisine çıkmadan hemen önce, havalimanındaki Hyundai yetkili servislerine teslim edebilecek. Seyahatten dönen müşteriler, araçlarını ister havalimanından ister evden veya Hyundai yetkili servisinden teslim alabilecek. Müşteriler araçlarına yapılan tüm işlemler hakkında detaylı bilgiyi aracını teslim aldığı yerde öğrenip, farklı ödeme seçeneklerinden de yararlanabilecek.

Dacia’nın hafif ticarisi 22 bin liraya geliyor


Dünya çapında 1.9 milyondan fazla araç satan Dacia’nın model atağı tüm hızıyla sürüyor. Renault çatısı altındaki marka MPV Lodgy’den sonra hafif ticari araç Dokker ve Dokker Van’ı pazara sunmaya hazırlanıyor. Fiat Doblo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo ve Renault Kangoo’ya rakip olacak Dokker, 2013 yılı başında Türkiye’de satışa çıkacak.

Fas’ın Tanca fabrikasında üretilen Dokker hem iş hem de hobi amaçlı kullanıma yönelik 5 kişilik bir araç özelliğine sahip. Araç, 800 litrelik kapasitesi ile kendi sınıfında en büyük bagaj hacmini sunuyor. Dokker, yük bölümüne veya arka koltuklara erişimi kolaylaştıran camlı bir ya da iki kayar kapı ile satılacak. Dokker Van’ın taşıma kapasitesi de 750 kilograma kadar çıkıyor. Dokker, Türkiye’de 3 farklı motor seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunulacak: 85 beygir gücünde 1.6 MPI benzinli, 75 beygir güç üreten 1.5 dCi ve 90 beygirlik 1.5 dCi dizel motorlar. Dokker’ın her iki dizel versiyonu da 100 kilometrede 4.5 litre yakıt harcıyor.

Dacia Lodgy’de olduğu gibi Dokker ve Dokker Van’ın iç mekanında da hayatı kolaylaştıran ekipmanlar bulunuyor. Araçta navigasyon ve radyo işlevlerini içeren Media Nav multimedya sistemi ile birlikte 7 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. Dokker’da hız sınırlayıcı ve arka park sensörlerinin opsiyonel olarak sunulduğunu belirtelim.

Renault Mais Genel Müdürü

İbrahim Aybar, ilk 6 ayda Dacia’nın Türkiye’deki pazar payının yüzde 3.7 çıktığını, en çok satan 10 marka arasında olduklarını vurgulayarak 2011’e göre satışlarını yüzde 20 artırdıklarını belirtti. Dacia Dokker’ın fiyatının 22 bin liradan başlaması bekleniyor.

Chevrolet’nin 10’uncu yeni modeli Cruze SW oluyor

Chevrolet’nin en çok sattığı modeli Cruze’un Station Wagon versiyonu, Türkiye’ye gelmek için gün sayıyor. Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, “Cruze, Türkiye’de pazara sunulduğu 2009’dan bu yana 23 bin adet satılarak, tüm Chevrolet araçları içindeki payı yüzde 37 oldu. Şimdi de yeni Station Wagon modelimiz ile Chevrolet Cruze ailesi tamamlanmış oluyor. Cruze SW son 18 ay içinde gelen 10’uncu yeni modelimiz” dedi. Aracın 1.4 litre turbo benzinli motora sahip olduğunu belirten Atmaca, şu bilgileri aktardı: “Yeni bilgi-eğlence sistemi olan Chevrolet Mylink, Ekim’de satışa çıkacak yeni Cruze SW’da yer alıyor. Sistem, akıllı telefonun özelliklerini araca taşıyor. Eğer bir station wagon’dan bahsediyorsak mutlaka geniş bagaj hacmi gerekiyor. Otomobilin 500 litrelik bagaj hacmi tüm koltukları katlandığında 1.478 litrelik hacime ulaşıyor.”

Tolga Atmaca, geçen yıla göre otomotiv pazarının daralacağını, Chevrolet olarak ise 2012’de paylarını yüzde 3.98’ten, yüzde 4.5’e çıkaracaklarını belirtti.

Haberin Devamı