Gazete Vatan Logo

Lice karıştı! Özel timler...

Göstericiler, dün akşam alıkoydukları 2 baz istasyonu çalışanını araçlarına el koyup bugün serbest bıraktı ama gerginlik bitmedi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde göstericilerin yol kesip eylem yapması nedeniyle daha önce kontrollü geçişlerin sağlandığı Diyarbakır-Bingöl karayolu önlem alan güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Göstericiler, dün akşam alıkoydukları 2 baz istasyonu çalışanını araçlarına el koyup bugün serbest bıraktı. Lice'de olası bir olaylara karşı Ankara'dan Jandarma Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde göstericilerin geçen Cumartesi gecesi başlattıkları yol kesme eylemleri nedeniyle sık sık kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunda ulaşım bu sabahtan itibaren güvenlik güçleri tarafından yeniden kapatıldı. Daha önce göstericilerin çukur kazıp, durdukları araçların anahtarlarını alarak kapattıkları yolun açılmasının ardından karayolunda güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarıyla kontrollü olarak geçişler sağlıyordu.Lice'nin Fisovası mevkiinde dün gece göstericiler yine yol kesme eyleminde bulundu. Bölgeye gönderilen bir çekiciyi ateşe verip yakan göstericiler, bu sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın Lice, Kocaköy, Kulp ve Hani karayolları ile Bingöl karayolu üzerinde durdurdukları araçların anahtarını alıp, karayolunu yeniden kapattı.

Haberin Devamı