Gazete Vatan Logo

Lice'de şafak baskını!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, baraj ve karakolların yapımını gerekçe göstererek Lice-Bingöl ile Lice-Kocaköy Karayolu'nu hendek kazarak ulaşıma kapatan PKK yandaşlarına jandarmadan müdahale geldi.

Habertürk'ten Ahmet Yukuş'un haberine göre, bölgede 12 gündür çadır kurarak yolu ulaşıma kapatan göstericilerin çadırlarına 400 kişilik Jandarma Özel Harekat Timi tarafından dün sabaha karşı saat 04.00 sıralarında baskın düzenledi.

Göstericiler, jandarmaya molotofkokteyli ve havai fişek atınca; jandarma göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. Göstericiler, müdahalenin ardından ormanlık alana kaçarken, jandarma çadırları topladı.

CANLI YAYIN

Helikopterlerin havadan destek verdiği ve 3 koldan düzenlenen operasyon, 3G teknolojisiyle anında Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'ndaki harekat merkezine aktarıldı.

ATEŞ AÇILDI

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri, göstericilerin açtığı 6 hendeği doldururken, üzerlerine de asfalt döktü. Lice ve Muş'a ulaşım yeniden sağlanırken, saat 13.00 sıralarında göstericilerin kaçtığı ağaçlık alandan, güvenlik güçlerine uzunlu namlulu silahlarla yaklaşık 30 el ateş açıldı.

Açılan ateşte yaralananın olmadığı bildirildi. Jandarma, ormanlık alandaki göstericilerin arasında bulunan PKK'lıların ateş açtığını ifade etti.

'ÖLMENİZİ İSTİYORLAR'

Saldırı üzerine jandarma zırhlı araçlarla göstericilerin bulunduğu bölgeye yakın bir yere giderek, uyarı anonsu yaptı. Anonsta şu ifadeler kullanıldı:

"Sevgili, değerli vatandaşlar jandarma konuşuyor. İlk günden beri şu anda eteklerinizin altında toplanmış olan teröristler bu olayı bu noktaya getirme hedefindeydiler."

"Amaçları bize ateş açıp, sizlere zarar vermemizi sağlamaktı. Sizlerin zarar görmesini istemiyoruz. Lütfen terörist unsurlardan uzaklaşın. Siz uzaklaşırsanız, biz onlara istediği cevabı misliyle vereceğiz."

" Silahlı terörist olduğunu görebiliyoruz, hala kılınıza zarar gelmesin diye sabrediyoruz. Kılınıza zarar gelmesin diye ateş açmıyoruz."

"Oraya kadınları, çocukları, sizi boşu boşuna mı getirdiler zannediyorsunuz? Sizin ölmenizi istiyorlar. Size bu kadar değer veriyorlar. Ama sırf siz oradasınız diye ateş açmıyoruz. Lütfen çekilin o teröristlere gerekli cevabı verebiliriz."

ASKER BU SEFER ÇEKİLMEYECEK

Diyarbakır Valiliği'nin talimatıyla geçtiğimiz hafta hendek açılan yolları kapatan jandarma ekipleri yoldan çekilmişti. Jandarma Özel Harekat timlerinin, yol emniyeti tamamen sağlanana kadar bölgede kalacağı öğrenildi.

HENDEKLER KAPATILDI

Uzunluğu 50 metre, derinliği yer yer 2 ile 5 metre arasında olan hendekler kapatıldı.

Haberin Devamı