Gazete Vatan Logo

Lice'de hain tuzak: 2 şehit

DİYARBAKIR’ın Lice ile Kocaköy ilçeleri arasındaki karayolunda PKK’lı teröristlerin mayınlı saldırısında 1 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu. Operasyon yapan askerlere pusu kuran teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdikleri anda uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açtı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçleri Diyarbakır’ın Lice İlçesi yakınlarında sık sık yol kesen PKK’lıları teröristleri etkisiz hale getirmek için bu sabah operasyon düzenledi. Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Timleri saat 07.30 sıralarında Lice ile Kocaköy ilçeleri arasında Kayacık yol ayrımına yaklaştığı sırada PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları tahrip gücü çok yüksek patlayıcıyı infilak ettirdi ve hemen ardından pusuya yattıkları noktalardan uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açtı.

Patlamada askerler isabet almazken, teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtıkları ilk ateş sırasında astsubay Ahmet Ünler ile uzman çavuş Nuri Akdeniz şehit oldu. Jandarma Özel Harekat Timi’ndeki askerler de teröristlere anında karşılık verdi. Yoğun ateş altında kalan teröristler kaçmaya çalışırken, bölgeye helikopterlerle ve karadan takviye komandolar gönderildi. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bölgede yol kesen teröristlere yönelik bir operasyon yapıldığını belirterek, "Teröristler önce karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettiriyorlar. Bölgeye yakın mesafede olan Jandarma Özel Harekat Timlerine de ateş açılıyor. Çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 uzman çavuşumuz şehit oldu. Bölgede operasyonlar sürüyor" dedi.




Haberin Devamı