Gazete Vatan Logo

Libya'daki 8 Türk'ten 10 gündür haber yok!

Çalışmaya gittikleri Libya’dan Türkiye’ye dönmek için yola çıkan ancak 10 gündür haber alınamayan 8 Türk’ün aileleri endişeli

Libya'daki 8 Türk'ten 10 gündür haber yok!

Mehmet Nuri Sağlam (31), Mustafa Can (27), Mehmet Ali Göktaş (38), Ethem Yılmaz(31), Sezer Yıldırım (31), Erdinç Artar, Hasan Aslan ve İsa Altunay Bingazi’ye garson olarak çalışmaya gitti. Ülkede yaşanan iş karışıklıkların ardından Libya’da darbeci emekli general Halife Hafter, Türklere ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı.

Paraları olmadığı için...

Ancak 8 Türk işçi, paraları olmaması nedeniyle verilen süre içinde dönüş biletlerini alamadı. Çalıştıkları lokantadan maaşlarını alıp ayrılan 8 garson, geçtiğimiz hafta Perşembe günü ailelerini arayarak Türkiye’ye döneceklerini söyledi. 8 Türk, tahrip olan Bingazi’deki havaalanının kullanılmaması nedeniyle Mısrata’ya gitmek için yola çıktı. Ama aileleri işçilere bir daha ulaşamadı.

'Gözaltındalar' iddiası

8 arkadaşın ailelerinin çalıştıkları lokantanın sahibinden aldıkları bilgiye göre garsonlar, Mısrata yolu üzerinde yapılan uygulamada ülkeyi belirtilen tarihlerde terk etmediği için askerler tarafından gözaltına alındı. Haber üzerine Dışişleri Bakanlığı’na başvuran aileler, 10 gündür gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Haberin Devamı

Perişan olduk

Sezer Yıldırım’ın eşi Bircan Yıldırım (24), “Hepimiz perişan olduk. Gerekli yerlere başvurduk. Eşlerimize bir an önce kavuşmak istiyoruz" diye ağladı. 6 aylık hamile Meryem Can (24) ise “Bingazi’den Mısrata’ya geçerken 25. kilometrede yakalanmışlar. Bu bilgiler bize patronları tarafından verildi” dedi.