Gazete Vatan Logo

Libya'da kaçırılan 3 Türk vatandaşı için Başbakan'dan açıklama

İzmir'de oyunu kullanan Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı açıklamada Libya'da geçen yıl kaçırıldıktan sonra Başbakanlığın girişimleriyle bugün serbest bırakılan 3 Türk vatandaşıyla ilgili konuştu.

Libya'da kaçırılan 3 Türk vatandaşı için Başbakan'dan açıklama

Başbakan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi

"ENKA şirketine ait üç mühendis, kaçırılmışlardı. Yoğun titiz, zahmetli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar. Ve bu sabaha karşı ülkemize geldiler. Ailelerine kavuştular. Mutlu son gerçekleşti. Ben bütün yetkililere yakın işbirliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Mühendislerimizin sağ salim kurtarılmış olması hem ülkemiz hem aileleri açısından büyük bir başarı olmuştur. Tekrar geçmiş olsun diyorum arkadaşlarımıza"

Serbest kalan 3 Türk vatandaşı ile ilgili Başbakanlık Basın Merkezi'nden şu açıklama yapılmıştı:

"Libya'nın Ubari kentinde 3 Kasım 2017 tarihinde kaçırılan, ENKA şirketi çalışanları Osman Emre Yaykın, Tuğrul Can Kapubağlı ve Sertaç Karan isimli vatandaşlarımızın 233 gün aradan sonra (33 hafta) bügün (23 Haziran) serbest bırakılmaları sağlanmıştır. Libya makamlarıyla işbirliği halinde büyük sabır ve yoğun çabalar neticesinde sağ salim kurtarılan vatandaşlarımızın en yakın zamanda ailelerine kavuşturulacak olmasından büyük memnuniyet duyulmaktadır. "

Haberin Devamı