Gazete Vatan Logo

Libya'da 6 Türk tutuklandı iddiası

Libya’da Muammer Kaddafi karşıtı olayların beşinci gününde tahliyeler devam ederken bu sabah gelen THY uçağındaki bazı işçiler, Tripoli’de 6 Türk’ün tutuklandığını söyledi.
THY’nin bugün saat 06.45’de inen TK- 3999 sefer sayılı özel uçağı ile Tripoli’den İstanbul’a gelen işçilerden Fikret Özdemir, Tripoli yakınlarında tutuklanan arkadaşlarını haber verecek bir yetkili bulamadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Trablus’un yakınlarındaki Ain Zara kentinde bir şantiyedeki arkadaşlarımız bizim gibi dönüş hazırlığındayken, şantiye şefleri oradan ayrılmadan şantiyenin son halini belgelemek için bu arkadaşlardan bir kısmına inşaatın ve şantiyenin fotoğraflarını çekmelerini istemiş. Şantiyede görevli 6 Türk arkadaş inşaat sahasının fotoğraflarını çekerken yakınlarda bulunan Libya İstihbaratı’na ait bir binadan görülmüşler. Oradan gelen bir ekip de bu 6 arkadaşı tutuklamış. Bize dönüş yolunda oradan geçerken arkadaşlar anlattı. Olayı yetkililere bildirmemizi istediler. Ancak Tripoli Havalimanı’na geldiğimiz zaman yetkili kimseyi bulamadık. Durumu size anlatıyoruz. Bu arkadaşlar Ain Zara kentinde ’Muammer Arabi’ adlı bir Libya şirketinde çalışıyorlar."
Fikret Özdemir bunun yanı sıra Tripoli Havalimanı’nda 6 Türk’ün de pasaportları bulunmadığı için perişan olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Tripoli Havalimanı felaket bir halde. İnsanlar yerlerinden kıpırdayamıyorlar. Havalimanı’nda bulunan Türkler’den 6’sının da pasaportları ‘Cevazat’ adı verilen oradaki yabancı işçilere oturma izni veren kuruluş tarafından el konulduğu için perişan bir haldeler. İnanın tuvalete bile gidemiyorlar. Dışarı çıksalar tekrar içeriye giremiyorlar. Yetkilerin bu insanlarımıza sahip çıkması lazım. Tripoli Havalimanı’na gitsinler orada bu Türkler’i görürler.
Ayrıca Bingazi ile Trablus arasındaki bir bölgedeki şantiyede çalışan 400 Türk işçisi de mahsur vaziyette. Bu arkadaşları Libya’daki aşiret sahiplenmiş. Onlar koruyor"
Tahliyeler devam ederken bu sabah THY’nin iki uçağı ve Burak Air’in bir uçağı ile işçiler İstanbul’a getirildi.

Haberin Devamı