Gazete Vatan Logo

LGS tercih işlemleri başladı mı? LGS tercih ve yerleştirme

LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte LGS tercih ve yerleştirme işlemleri merak ediliyor. Bu yıl ilk defa uygulanan LGS için öğrenciler, MEB tarafından yayınlanan tercih kılavuzundan yardım alabilirler. Peki LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

LGS tercih işlemleri başladı mı? LGS tercih ve yerleştirme

LGS tercih işlemleri için adaylar tarafından heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sınav sonucunda 1 milyona yakın aday liseler için, meb.gov.tr internet sitesi üzerinden tercih işleminde bulunacak. Alınan puanlar doğrultusunda, yerel yerleştirme ile öğrencilerin liselere yerleştirme işlemleri yapılacak.

LGS TERCİH BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır!

LGS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

LGS tercih işlemleri, eokul.meb.gov.tr internet sitesinden ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğü aracılığı ile yapılabilecek. Yapılan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Öğrenciler tarafından ilk olarak, yerel yerleştirme ile öğrenci alımı yapan okullar için tercih yapılacak. Yerel yerleştirme tercihlerinde ilk 3 okul, kayıt alanından seçilecek. En fazla 5 tercih yapılabilecek ve aynı lise türünden en fazla 3 okul seçimi yapılabilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alımı yapan okullar için kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler istemeleri halinde;

- Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 okul

Haberin Devamı

- Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 15 okulu tercih listelerine ekleyebilecekler.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için tercih yapılabilmesi için, yerel yerleştirme tercihinin de yapılması zorunludur.

OKUL RENKLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

LGS tercihleri için okullar renklere ayrıldı. Bu renklere göre;

Yeşil renk, ‘’Kayıt Alanında’’ öğrencinin ikamet adresinin yer aldığı kayıt alanındaki okulları belirtir.

Mavi renk: ‘’Komşu Kayıt Alanında’’ öğrencinin ikamet adresine göre komşu kayıt alanındaki okulları belirtir.

Kırmızı renk ‘’Diğer’’ ise, öğrencinin ikamet adresine göre yer aldığı kayıt alanında, komşu kayıt alanında olmayan il içerisindeki diğer kayıt alanlarıyla il dışında bulunan kayıt alanlarındaki okulları belirtir.

LGS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS tercih işlemleri, 2-13 Temmuz tarihleri arasında meb.gov.tr ve eokul.meb.gov.tr internet sitelerinde yayınlanan tercih listesinde bulunan okullara göre öğrenci ve velisi tarafından yapılacak. Tercih süreci için MEB tarafından belirlenen sürede uzatma olmayacak.

Haberin Devamı

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS tercihleri sonucunda yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanların ilanı 30 Temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Tercih yapan adaylar, meb.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numarası ile öğrenilebilecek.