Gazete Vatan Logo

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde çok sık araştırılıyor. MEB resmi sitesinde LGS sonuçlarına dair önemli bir duyuru yayınlandı. İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği LGS'ye dair tüm bilgiler...

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS 2 Haziran'da gerçekleşti, hemen sonrasında ise gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Milyonlarca öğrencinin liseye geçiş için girmek zorunda olduğu LGS sonuçları hakkında MEB'ten açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar...

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Liselere yerleştirmede uygulanan merkezi sınav sonuçları 26 Haziran'da açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavının dün, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın ise bugün herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, liselere geçiş sınav sonuçlarının 26 Haziran'da açıklanacağı duyuruldu. Daha önce açıklanan kılavuzda sınav sonuçlarının 22 Haziran'da açıklanacağı bilgisi yer almıştı.

Sınavla ve sınavsız öğrenci alan okullara tercih ve yerleştirmeye ilişkin iş ve işlemler, 2018 yılı Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacak.