Gazete Vatan Logo

LGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? LGS tercih kılavuzu 2018

LGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? Sorusunun yanıtı merak ediliyor. MEB tarafından dün LGS sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. LGS tercih kılavuzu 2018 kılavuzu da resmi internet sitesinde yayımlandı. Şimdi ise gözler tercihlerin nasıl yapılacağına çevrildi. İşte tüm ayrıntılar...

LGS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? LGS tercih kılavuzu 2018

LGS sınavı sonuçlarının dün duyurulmasının ardından tercih kılavuzu da MEB resmi internet sitesinde yayımlandı. LGS tercih işlemlerinin ne zaman ve nasıl yapıldığına dair tüm bilgileri sizler için haberimizde derledik.

LGS SONUÇ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

LGS sonuçları "http://sonuc.meb.gov.tr/" internet adresi üzerinden T.C kim numarası ve doğum tarihi bilgisi girilerek kolayca sorgulanabiliyor.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Liselere yerleştirmeler için tercihler 2-13 Temmuz'da alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

Kılavuza göre, tercih işlemi, https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Özel liselere kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların kayıtları 27 Haziran-13 Temmuz 2018 arasında tamamlanacak. 2 Temmuz'da tercihlere esas kontenjan tabloları ilan edilecek.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemleri için tercihler 2-13 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz'da açıklanacak.

6-10 Ağustos'ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-6 Eylül'de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül'de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.