Gazete Vatan Logo

LGS sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? LGS sınavının başlama ve bitiş saati

1 milyon 800 bin aday kaderlerini belirleyecek olan LGS'ye girecek. LGS'de başarılı olan öğrenciler önemli okullarda lise hayatına geçiş yapacaklar. 8. sınıf öğrencilerinin ter dökeceği LGS öncesi tüm hazırlıklar tamamlanırken internette LGS'ye yönelik tüyolar, öneriler ve LGS sınavı saati gibi konular araştırılıyor. Peki, LGS saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? İşte LGS sınavının başlama ve bitiş saati

LGS sınavı saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? LGS sınavının başlama ve bitiş saati

8. sınıf öğrencisinin kaderini belirleyecek LGS yarın yapılacak. LİG'de başarılı olanlar Türkiye'nin önemli liselerinde eğitim alma hakkına sahip olacak. Yaklaşık 1 milyon 800 bin adayın ter dökeceği LGS'de son saatlere girildi. Corona virüs önlemleri altında gerçekleştşrşlecek sınav için adaylar LGS saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? İşte LGS sınavının başlama ve bitiş saati...

Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 800 bin adayın katılacağı Liseye Geçiş Sistemi (LGS) için tüm hazırlıklar tamamlandı. LGS'ye saatler kala adaylar için maske, sosyal mesafe ve hijen konusu ön planda tutuluyor. Okullarda hazırlıklar tamamlandı. Öğrenciler okullara maske ile gelecek. Okulla girişle birlikte önce geldikleri maskeler alınacak yerine yenisi verilecek ardından girişte bulunan dezenfekte ile ellerini yerde bulunan halıda ise ayaklarını dezenfekte edip öyle içeriye alınacak.

Öğrenciler e-okul sistemi üzerinde girecekleri sınav salonunu öğrenebilecek ayrıca okullun giriş kapılarına listeler asılacak. Sınav belgeleri ise gireceği salondaki sıralarının üzerinde hazır olacak. LGS girecek öğrenciler yanlarında kimliklerini, kurşun kalem, silgi, kelam tıraş ve su getirecek.

Haberin Devamı

LGS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYIP KAÇTA BİTECEK?

LGS 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Merkezi Sınav, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da başlayacak. Sözel bölüm sınavının ardından 45 dakika mola verilecek. Sayısal bölüm sınavı yani ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacak.