Gazete Vatan Logo

LGS sınavı ne zaman? (LGS 2018 kılavuzu)

LGS sınavının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Milyonlarca öğrenci LGS 2018 kılavuzunu da heyecan ve merakla araştırmaya başladı. İşte 2018 yılının LGS sınavı ile ilgili merak edilen tüm bilgilerin yanıtları...

LGS sınavı ne zaman? (LGS 2018 kılavuzu)

LGS sınavının ne zaman yapılacağına dair merak edilen açıklama geldi. Milyonlarca öğrenci liseye geçiş sınavı için heyecanlı bir geri sayıma başladı. İşte merak edilen tüm detaylar...

LGS 2018 YERLEŞTİRME KILAVUZU HAKKINDA

Gazete Habertürk'ün haberine göre bu sınav maratonunda ilk etap ise 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) olacak. Sınava 8’inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrencinin yaklaşık 1 milyonu girecek. Bu öğrencilerden 126 bini sınavla öğrenci alacak 1367 liseye yerleştirilecek. Yaklaşık 1 milyon öğrenci ise adreslerine göre sınavsız öğrenci alan liseler için tercih yapacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ancak adrese dayalı liseye yerleştirme sisteminde henüz yanıtlanmamış sorular bulunuyor. Tercih ve adrese göre sınavsız öğrenci alacak liselere yerleştirme yapılacağı açıklandı ancak bir okula kontenjanının çok üzerinde başvuru olursa kabulde hangi kriterlerin geçerli olacağı henüz belli değil. Örneğin ilk kriter okul başarısı mı olacak, devamsızlık mı dikkate alınacak işte bu soruların yanıtları ancak yerleştirme kılavuzu yayımlandığında ortaya çıkacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hem sınavla hem de sınavsız öğrenci alacak liseler için yerleştirme kılavuzunun da LGS sonuçlarının açıklanacağı 22 Haziran tarihinde yayımlanacağı açıklamasını yaptı.