Gazete Vatan Logo

MEB LGS çalışma soruları destek paketi! – 750 soruluk LGS Mayıs ayı 4. Soru destek paketi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınava katılacak öğrencilerin hazırlık sürecine destek olmak için 750 sorudan oluşan Mayıs ayı dördüncü soru destek paketi yayımlandı. MEB tarafından yapılan açıklamada, ‘’Lise öğrencilerimizin birinci döneme ait derslerini gözden geçirmelerine destek olmak için 4. Soru Destek Paketi’ni öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına sunduk,’’ denildi.

MEB LGS çalışma soruları destek paketi! – 750 soruluk LGS Mayıs ayı 4. Soru destek paketi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Lise öğrencilerimizin birinci döneme ait derslerini gözden geçirmelerine destek olmak için 4. Soru Destek Paketi’ni öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına sunduk’’ denildi. Liselere Geçiş Sistemi kapsamında gerçekleştirilecek merkezi sınava hazırlık sürecinde öğrencilere hem örnek sorular hem de çalışma sorularıyla kaynak desteği sunulmaya devam ediyor. 8. sınıf öğrencileri için birinci dönem müfredat ve kazanımlarına yönelik 516 soruluk ilk destek paketi 16 Nisan’da, 1000 soruluk mayıs ayı birinci destek paketi 4 Mayıs’ta yayımlanmıştı. 750 sorudan oluşan mayıs ayı çalışma soruları dördüncü destek paketi ise bugün erişime açıldı.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE 750 SORULUK DÖRDÜNCÜ DESTEK PAKETİ

Lise öğrencileri için tüm sınıf seviyelerinde tekrar testlerinden oluşan 750 soruluk dördüncü Soru Destek Paketi yayımlandı.

Uzaktan eğitim döneminde öğrencilere ek kaynak oluşturmak için liselerin tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ait müfredat ve kazanımları kapsayan 490 soruluk birinci Soru Destek Paketi 9 Nisan’da, 750 soruluk ikinci Soru Destek Paketi 27 Nisan’da, 750 soruluk üçüncü Soru Destek Paketi ise 8 Mayıs’ta yayımlanmıştı.

Haberin Devamı

750 soruluk dördüncü destek paketi Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden (http://odsgm.meb.gov.tr/) bugün erişime açıldı.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi: “Lise öğrencilerimizin birinci döneme ait derslerini gözden geçirmelerine destek olmak için 9., 10., 11. ve 12.sınıf birinci döneme ait derslerin müfredat ve kazanımlarını kapsayan 750 sorudan oluşan dördüncü soru destek paketini bugün öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına sunduk.

Tekrar testlerinin hazırlanmasına büyük emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkür ederim.”

750 sorudan oluşan soru destek paketine http://odsgm.meb.gov.tr’den ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı