Gazete Vatan Logo

LG Optimus L9 - İnceleme

LG''nin gözde cihazlarından L9 sizler için ayrıntılarıyla haberimizde..

LG Optimus L9 LG''nin amiral gemileri arasında yer alan telefonlardan biridir. En göze çarpan özellikleri arasında çift çekirdekli işlemci, 4G desteği, Android 4.0 ve 1080p HD kamerası bulunuyor. Dezavantajları arasında ise düşük kalite ses sistemi yer alıyor diyebiliriz.

LG L serisinin en gözde cihazlarından biri bildiğiniz gibi L9 oldu. Optimus L5 ve L7 de kullanıcılar tarafından iyi satış değerlerine ulaşmıştı. Bunlara ek olarak telefonun Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemiyle gelmesi de LG''nin son teknoloji telefonlarını Android 2.3 ile yayınlamasının bir sonu olarak kullanıcıları sevindirdi.



Tasarım özelliklerini inceleyecek olursak, ilk bakışta elde tutuşu kolay bir telefon diyebiliriz. 5.03 uzunluk, 2.63 genişlik ve 0.36 incelik ile karşımıza çıkıyor. Üst kısımda 3.5 mm standart kulaklık girişi ve şarj için mikro-USB girişi bulunuyor.



Arka kısımda 5 mega piksel arka kamera LED flaş desteğinme sahip. Arka kapağın mat siyah yapısı telefonun daha kaliteli hissettirmesine neden oluyor. Ses sistemi sol alt kısımda konumlandırılmış, SIM ve mikro SD ise bataryanın alt kısmında bulunuyor.



LG Optimus L9 2150 mAh bataryaya sahip. 4.5 inç qHD ekran kaliteli görüntü sunarken, uygulama ikonları oldukça net ve metinler keskin görünüyor. Ön kısımda görüntülü konuşma imkanı sunan VGA kamera bulunuyor. Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich işletim sistemi Gmail, Chrome, Plus, Latitude, Maps, Navgation, Messenger, Search, Talk ve Youtube gibi bir çok Google servisini destekliyor. Bunların yanı sıra telefon LG''nin ara yüzü olan Optimus 3.0''ı kullanıyor.



5mega piksel kamera 15x dijital zoom, zamanlama,yüz bulma ve panoramik çekim gibi bazı özelliklere sahip. 1280x720 pikselden 2592x1922piksele kadar resim boyutlarında işlem yapabiliyor. ISO seçeneği sayesinde kaliteli görüntüler yakalayarak bir çok 5 mega piksel kameralı telefonun aksine iyi bir deneyim sunar.



Resim kalitesi örnek resimlerde de inceleyebileceğiniz gibi etkileyici. Bulutlu havada alınan çekimde bile detaylar konusunda oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkmış. 4G teknolojisini desteklediğini de göz önünde bulunduracak olursak, LG Optimus L9 telefon almayı düşünen kullanıcılar için iyi bir seçenek olabilir. Bunların yanı sıra Samsung Galaxy S Relay 4G ve HTC One S ile benzer kategorilerde değerlendirilebilir.


KAYNAK : Teknolojioku.com - LG Optimus L9 - İnceleme

Haberin Devamı