Gazete Vatan Logo

LG Optimus G Pro - İnceleme

LG merakla beklenilen Optimus G Pro bütün detaylarıyla inceleme altına alındı.

LG uzun süredir piyasaya sürmesi beklenilen ve Android akıllı telefonlar dünyasında büyük bir ses getirmesi düşünülüyor. İşlemci olarak Qualcomm 600 seçerek piyasaya sürecek. Şubat ayının sonunda yapılan Mobil Dünya Konferans''ında açıklanması beklenilen Optimus G daha erken açıklandı.

Mobil Dünya Konferans''ında bir çok teknik özelliklerinden bahsedilen Optimus G Pro kullanıcıları tarafından tasarımı çok beğeniliyor. LG Optimus G Pro''nun Türkiye''ye gelmesi ise çok uzun sürebilir. Optimus G Pro''nun özelliklerinden bahsedersek:

5.5 inç Full HD görüntü1.7 Ghz Qualcomm Snapdragon 600 4 çekirdekli işlemci2 GB bellek32 GB depolama alanı ve SD kart girişi13 megapiksel arka kamera ve 2.1 megapiksel ön kamera3140 mAh bataryaAndroid 4.1.2 Jelly Bean150.2 x 76.1 x 9.4 mm ölçülerindeTasarım

LG Optimus G Pro kullanıcılar için hafifliği (6.2 gram) olarak ayarlandı, üstelik akıllı telefonu çift elle kullanmak isterseniz sol tarafa doğru yönlendirdiğinizde otomatik çevirme ile karşınızda klavyesi ile yardımcı olacaktır.



LG Optimus G Pro''yu genel olarak ilgi çekici olarak görebilirsiniz fakat LG üst düzey akıllı telefonlara uyumlu bir görünüm oluşturmak istiyor. Optimus G Pro''nun tasarımında Vu II ve Nexus 4 benzetilmiştir.

LG Optimus G Pro 5.5 inç ve Full HD ekranı ile sizlere sunulacak. 3.5mm inceliğinde kulaklık girişi ve TV anteni bulunmaktadır. Güç düğmesinin altında USB bağlantısı yer alır.

LG diğer akıllı telefonları gibi üst düzey ve parlaklık oranı fazladır. Geniş görüntü açıları vardır. Renkler ve simgeler keskindir.



LG hazırladığı videoyu izlerken insanlar keyif alıyor. İnsanlara daha rahat bir gözlemle ve sürükleyici bir deneyim kazandırıyorlar.

Optimus G Pro''nun ilerleyen zamanlarda ayrı renklerle çıkacağı söyleniyor ama tam net değil. İlk başlarda iPhone ile yanyana karşılaştırıldığında büyüklük farkı ile Optimus G Pro görülüyor.

2 megapiksel ön kamerasını otomatik çekim ayarladığınız zaman hareketinizi tepki olarak algılıyor ve ona göre kendini hazırlıyor. Dual Camera özelliği ise de aynı anda arka kamera ve ön kamera ile çekim yapabiliyor.

Cihazın arka kamerası (13 megapiksel) flash ile muhteşem görüntüler çekmektedir. Cihazınıza Android akıllı telefonlar için hazırlanmış fotoğraf editörlerini yükleyerekde güzel fotoğraflar oluşturabilirsiniz.

3.140mAh kapasiteli batarya, Micro-SIM ve Micro-SD kart yuvalarına ulaşabilirsiniz. NFC destekler. Son olarak özel bir kablosuz şarj aleti vardır bunun için özel bir kapak almanız gerekmektedir.



Yazılımlar, özellikler ve arayüzü

Optimus G Pro, Android 4.1.2 Jelly Bean ve 2GB RAM sisteminde çalışır. Cihaz içerisinde gelen uygulamalarda olabilir; Messenger, Google Play, Navigasyon, Gmail, Arama, Youtube, TV, Google Talk, Kitaplar ve Sesli Arama uygulamaları ile beraber gelmektedir.

Diğer özelliklerinden bahedersek diğer akıllı telefonlarda bulunan hesap makinesi, müzik çalar, hava durumu, görev yöneticisi, e-postalar, video oynatıcıları, yapılacaklar listesi, çalar saat vs. bunlarda bulunmaktadır.

Cihaz üzerinde LG kendine ait sözleşmeli uygulamalarıda yer alacaktır; SmartWorld ve SmartShare.



Kamera ve Video

13 megapiksel kamerası ile diğer özelliklerle beraber size geliyor; 15x dijital zoom, flash, zamanlayıcı, efektler, 5 ayrı pikselde çekimler, ISO seçenekleri, sahne modları, parlaklık, sesli çekim gibi özellikler yer alıyor.



Çift kayıt modunuda kullanarak video çekebilirsiniz. Ön kamera özelliklerden bahsedersek; 4 ayrı efekt, dengeler, üç ayrı fotoğraf boyutu ile çekim özellikleri yer alıyor.

LG Optimus G Pro kamerasından bir kaç görüntüler;





LG Optimus G Pro''nun video kaydından bahsedersek mükemmel. Diğer kameralardan hiç farkı yok, Optimus''un yan taraflarında bulunan çift hopörlor sayesinde sesi mükemmel bir şekilde videoya yansıtıyor. Video ayarlarından merkez odaklığı vs ayarlarını yapabilirsiniz.

Video üzerinden efektler veya renk ayarlarını yapabilirsiniz. LG Optimus G Pro ile çekilmiş bir video beraber izleyelim;



Fiyatlar

LG Optimus G Pro''nun fiyat tartışmaları sosyal medyada halen sürmekte, tam olarak fiyatlar net değil ama biz fiyatın yaklaşık olarak 1.800 civarlarında bekliyoruz.


KAYNAK : Teknolojioku.com - NVIDIA, Tegra 5’i Battlefield 3 ile ortaya çıkardı

Haberin Devamı