Gazete Vatan Logo
Magazin Lezzetli yemek ve iyi müzik aynı adreste

Lezzetli yemek ve iyi müzik aynı adreste

Kaliteli yemek ve iyi müziği şık ambiyansıyla birleştiren Fenix, İstanbul’da geçirdiği hareketli kış sezonun ardından Palmarina Bodrum’daki adresinde misafirlerini ağırlamaya başladı. Fenix’in Güney Amerika lezzetleri ile taçlandırdığı mönüsü ise yine iddiasını ortaya koymasını marka yetkileri anlattı...

Lezzetli yemek ve iyi müzik aynı adreste

Fenix’in hikayesi nasıl başladı?

Güney Amerika mutfağını kendine has yorumuyla mönülerine yansıtan Fenix, şık ortamıyla da İstanbul ve Bodrum’un en ayrıcalıklı mekanlarından biri. Kaliteli mönüsü, görkemli barı, özenle hazırlanan kokteylleri, iyi müzik ve şık ambiyansıyla Fenix; yemek öncesi kadar sonrasında da her mevsimde dikkar çekici adreslerinden biri olmaya devam ediyor.

Fenix’in yeni mönüsünde hangi lezzetler öne çıkıyor?

Yeni mönüye birçok eşsiz lezzet katmaya çalıştık. Ana yemeklere eklenen ‘ılık ahtapot&trüflü nohut püresi’, ‘levrek tiradito&ponzu jel’ ve ‘karides ceviche&mango sos’ deniz mahsulleri sevenlerin damak zevkine hitap ederken; ‘fırınlanmış dana yanak&kuşkonmaz-yer elması’ kırmızı et tutkunlarının beğenisi kazandı. ‘Çıtır bonfile&lahana salatası’ hafif bir seçim yapmak isteyenler için yeni bir alternatif olurken, iştah kabartan başlangıçlara ‘porcini pappardelle’ ile bir yenisi daha eklendi. Tatlı mönüsünde öne çıkan lezzetler ise ‘passion fruit tart’, ‘valrhona çikolatalı, karamelli cheesecake‘, espresso creme brulee’ ve ‘zencefilli creme brulee&passion’.

Haberin Devamı

Bodrum’a yeni bir soluk

Fenix geçen sezon Bodrum Palmarina’da oldukça ilgi görmüştü. Bu sene ne zaman Bodrum’a taşınıyorsunuz?

Bu sene de yaz sezonu boyunca misafirlerimizi Bodrum’da ağırlamaya devam edeceğiz. Palmarina Bodrum’da Fenix’i açtık. Bodrum’daki yeme-içme anlayışına yeni bir soluk kazandırdığımızı düşünüyoruz. DJ Engin Yelkenci’nin müzik koordinatörlüğünde görkemli barı, özel kokteylleri ve zengin mönüsüyle yaz aylarında da müdavimlerimizi ve yeni misafirlerimizi bekliyoruz. Aynı zamanda da mekanın simgesi haline gelen yeşillikler içindeki atmosferi ile yaz aylarının enerjisini de yansıtıyoruz.

Günümüzün en önemli füzyon mutfağı
Güney Amerika mutfağının en belirgin özelliği nedir?
16. yüzyılda İspanyollar Meksika’ya gelene kadar Meksika mutfağı Güney Amerika ülke mutfaklarının bir karışımıydı. İspanyolların gelmesi ile mısır, domates, avokado, fasulye, biber, pirinç ve evcil besi hayvanlarının getirilmesi ile çok çeşitlilik kazandı. Bu çeşitlilik İspanyolların Asya’dan deniz ticareti ile değişik ürünler getirmeleri sonucunda füzyon bir mutfak oluşmasına sebep oldu. Peru mutfağı ise Peru’ya göç eden Avrupalı ve Asyalılar sayesinde büyük bir değişikliğe uğruyor. Göçmenler kendi kültürlerindeki yemekleri yapmaya çalışırken bulamadıkları malzemeler yerine, Peru’nun sunduğu ürünler ile yapmaya çalışmaları sayesinde farklı mutfaklar ortaya çıkıyor. Bu kadar çeşitlilikten sonra oluşan değişim sayesinde günümüzdeki en önemli füzyon mutfakları arasında gösteriliyor.
Her iki mutfaktaki en önemli özellik, yemeklerin taze, iyi kalitede malzemelerle ve kolay metotlarla hazırlanıyor olması. Malzemedeki çok çeşitlilik, tat ve dokuda da mevcut olduğu için ortaya çıkan yemek kompleks olmamakla birlikte değişken bir tat almanızı sağlıyor.
Limon Köyiçi sezonu açtı
Son yılların en gözde tatil rotalarından olan Alaçatı’nın gözde mekanlarından olan Limon Köyiçi, kapılarını açtı. 2017 yılında alaçatının en dikkat çeken mekanı olduktan sonra bu yıl da yenilenen mönüsü ve değişiklikleri ile ziyaretçilerini bekliyor. Fancy Group işbirliği ve Serkan Koca’nın işletmeciliğinde mutfak bu sezon şef Eyüp Gül’e emanet. Limon Köyiçi lezzetli akşam yemeği ve sonrasında kulüp konsepti ile yaz boyunca hizmet verecek. DJ kabini ise sezon boyunca Cenk Çöteli ve Eser Yılgı’ya emanet.

Haberin Devamı