Gazete Vatan Logo

Lezzet dolu gurme geceleri başlıyor

12 Ocak'ta başlayacak The Galliard Gurme Geceler'de, zengin Türk mutfağının lezzetleri Saffet Emre Tonguç'un hikayeleri ve Sedef İybar'ın özel mönüsüyle misafirlere sunulmaya hazırlanıyor...

Lezzet dolu gurme geceleri başlıyor

The Galliard misafirlerine, 12 Ocak'ta başlayacak Gurme Geceler'le Saffet Emre Tonguç hikayeleri ve Sedef İybar özel mönüsüyle keyifli bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor. Gurme Geceler'le Tonguç ve İybar'ı bir araya getiren işletmenin sahibi Ahmet Uras ikiliyi nasıl bir araya getirdiğini şöyle anlatıyor; "Gurme Geceler dağınık bir şekilde yaptığımız bir etkinlikti. Bu geceleri 2016 yılında aylık bir etkinlik haline getirmek istedik ve alanında uzman kişilerle Gurme Geceler'in ilkini Sedef Hanım ve Saffet Bey'le yapmaya karar verdik. Gurme Geceler'de kültürümüzü yansıtan sentez bir mutfak sunacağız. İleriki dönemde de yeni lezzetler ve sürprizlerle misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz". Gurme Geceler için özel mönü hazırlayan Sedef İybar projenin misyonunun unutulan lezzetleri hatırlatmak olduğunu, İstanbul'da kaz yenebilecek tek yerin de The Galliard olduğunun altını özellikle çiziyor. İybar, " Rafine mutfak ve brasserie lezzetlerin olduğu çok az mekan var. The Galliard insanları yemek yemek için evinden çıkaracak bir mekan. Burada iyi yapılan yemekler var. İstanbul'da kaz yenebilecek bildiğim başka bir yer yok."

Haberin Devamı

Fotoğraflar: Barış Acarlı

The Galliard’ın sahibi Ahmet Uras, Gurme Geceler’le her ay farkı bir lezzeti misafirlerine sunacaklarını söylüyor...

Semtlerin özel spesiyalleri

Gecede semtlerin ve yemeklerin hikayalerini anlatacak Saffet Emre Tonguç hazırladıkları menüde semtlerin özel tatlarını öne çıkarmaya özen gösterdiklerini anlatarak, "Mönüde İstanbul lezzetleriyle, Anadolu lezzetlerini karıştırdık. Sedef'le semtlerin özel yemeklerini öne çıkarmak istedik. Mesela Bayrampaşa enginarı, boğaz balıklarıyla meşhur, bu yüzden gelen misafirlerimize semtlerin spesiyallerini sunuyoruz. The Galliard parmesan içinde bağlanan risotto'suyla meşhur. Fakat mönüde Anadolu lezzeti olsun diye risotto yerine keşkek ekledik. Menümüzde keşkekle yapılmış kaz, enginar, palamut ve sorbe ikram edeceğiz. İstanbul'dan yola çıkıp en doğuya kadar gidip mönüde Kars'ın kazını da, boğazın balığına da yer verdik" diyor.

Haberin Devamı

Seyahatin ve yemek yapmanın püf noktaları

Sedef İybar ve Saffet Emre Tonguç seyahat ve yemek konusundaki püf noktalarınında altını çiziyor. İybar yemek yaparken malzemenin tazeliği, o yemek konusunda bilgili olmanın değil, yemek yapmayı sevmenin önemine değiniyor ve mutfakta çalışan kişilerle işletme sahiplerinin gayretli ve çok sabırlı olması gerektiğini söylüyor. Tonguç ise seyahatlere doğru kişilerle çıkmak gerektiğini belirtiyor. Tonguç, "Herkes doğru kişilerle seyahat etmeli. Bir şehri keşfetmenin en güzel yolu sokaklarda kaybolmaktır. Az ve küçük bavullarla seyahat edilmeli. En önemlisi ise uzakları gençken gezip görmek. Bu yüzden gençken Avrupa'yı değil, Güney Amerika, Alaska, Patagonya'yı gezin".