Gazete Vatan Logo

Lezbiyen ilişki sorusuna vize!

Hakkında açılan soruşturma durduruldu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Kanbur hakkında, sınavda hayali iki kadından kurguladığı lezbiyen ilişkiyi ayrıntılı anlattığı soru nedeniyle açılan soruşturma durduruldu.

AÜ Hukuk Fakültesi’nde 3’üncü sınıf öğrencilerinin aldığı Ceza Hukuku Özel Hükümler Dersi’nin 19 Kasım tarihinde yapılan ara sınavındaki bir soruda Yrd.Doç.Dr. Mehmet Nihat Kanbur’un, hayali 2 kişilik üzerinden cinsel içerikli suçlara ilişkin yönelttiği soru nedeniyle inceleme yapılarak, soruşturma açılması kararlaştırılmıştı.

Bir kozmetik mağazasında çalışan ve eşcinsel eğilimleri olan ’Azgine’nin aynı mağazadaki çalışma arkadaşı 17 yaşındaki ’Safsalake’yi evine götürerek lezbiyen ilişkiye girdiği ve ardından da yapay erkeklik organı ile Safsalake ile anüs yoluyla birleştiğine ilişkin 40 puan değerindeki sorusunda, ikili arasındaki olanları ayrıntılı anlatan Yrd.Doç.Dr. Kanbur’a soruşturma açılmasına ilişkin olay AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe tarafından ayrıca incelenmek üzere durduruldu.

40 puan değerindeki sorusunda, ikili arasındaki olanları ayrıntılı anlatan Yrd.Doç.Dr. Kanbur’a soruşturma açılmasına ilişkin olay AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe tarafından ayrıca incelenmek üzere durduruldu. Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, basında çıkan haberler üzerine konu ile ilgili bilgisinin olduğunu belirterek, “Olayı henüz değerlendirme şansım olmadı. Konuya ilişkin soruşturma açılıp açılmamasına, ilgili taraflarla görüşerek ve belgeleri inceledikten sonra karar vereceğiz” dedi.

Transfer teklifi yağdı

Hakkında soruşturma açılan Yrd.Doç.Dr. Mehmet Nihat Kanbur’a üç üniversiteden transfer teklifi, çok sayıda öğretim üyesinden de tebrik geldi.

‘I love you Hoca’

Olayın basına yansıması ardından Yrd.Doç.Dr. Mehmet Nihat Kanbur, sınav yaptığı Hukuk Fakültesi’nin 3’üncü sınıfına girdiği ilk derste öğrencilerin ’I love you Hoca’ tezahüratıyla karşılandı. Öğrenciler, sınava ilişkin şikayetin öğrenciler ve öğrenci velilerinden gittiği yönündeki açıklamalara tepki gösterdi ve böyle bir şikayetin öğrencilerden gittiğine yönelik iddiaları yalanladı.

Haberin Devamı