Gazete Vatan Logo

Lezbiyen aşığı varmış

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın lezbiyen olduğu dedikoduları ilk kez yazılı basına yansıdı

National Enquiror dergisinin iddiasının ardından The Times, Rice’ın 1998’de sevgilisiyle ev aldığını ileri sürdü

ABD kulislerinde yıllardır dolaşan bir dedikodu ilk kez ciddi basının sayfalarına yansıdı. Haftalık dedikodu dergisi National Enquiror’ın ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın lezbiyen olduğunu söyleyen bir haber yayınlamasının ardından İngiliz The Times gazetesi de durumun artık herkes tarafından bilindiğini yazdı. Rice’ın lezbiyen olduğu yönündeki haberler ilk kez Stanford Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olduğu dönemde çıktı. Burada Rice’ın cinsel tercihini herkes biliyordu. Hatta Rice bu yıllarda Randy Bean isimli bir kadın yönetmenle birlikteydi. Daha sonra Rice’in biyogafisini yazan Glenn Kessler, Rice’ın 1998’de bu kadınla birlikte bir ev satın aldığını ortaya çıkardı. Kessler kitapta Bean için “Rice’in en yakını” dedi.

Başkanlıktan vazgeçti

Beyaz Saray’a yakın kaynaklara göre Rice’in geçen yıl 2008 seçimleri için ismi konuşulduğu halde aday olmamasının ardında da eşcinselliği yatıyor. Zira olası bir seçim kampanyasında lezbiyen olduğunun açığa çıkacağından emin olan Rice, bu koşullarda asla kazanamayacağı için adaylığı düşünmedi.

Eşcİnseller eleŞtİrİyor

Condoleezza Rice’ın eşcinsel olduğunu ana akım medya yeni ele aldı. Ama eşcinsellik siteleri ve dernekleri Rice’ın lezbiyen olduğunu uzun zamandır söylüyordu. Hatta kendi içlerinde Rice’a kızan bir kesim bile oluştu. Bu kişiler Rice’ın eşcinselliği günah olarak gören Evanjelist George W. Bush’un muhafazakâr kabinesinde görev almasını eleştiriyordu. Rice’ın eşcinsel evliliğe karşı yasaları destekleyen bir kabinenin parçası olması da eleştiri oklarına hedef oluyordu.

YEDİ YILDIR YANINDA KİMSE YOK

Rice’ın 53 yaşında ve hiç evlenmemiş olması iddiaları güçlendiriyor. Daha önce bir sporcuyla aşk yaşadığı söylenen Rice, Beyaz Saray’da geçirdiği 7 yıl boyunca hiçbir davete eşli katılmadı.

Hillary’nin ilişkisi hâlâ konuşuluyor

ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice ile ilgili yazılanlar henüz Hillary Clinton hakkındaki dedikodular unutulmadan ortaya çıktı. ABD başkanlık seçimlerine aday olan eski First Lady Clinton’ın yardımcısı Hüma Abidin ile bir ilişki yaşadığı, hatta çiftin aynı evde kaldığı iddiaları ortaya atılmıştı.

143 BİN

Google’a “Condoleezza” ve “Lesbian” kelimeleri girildiğinde 143 bin sonuç çıkıyor.



Haberin Devamı