Gazete Vatan Logo

Leyla yan aynada!

Ailesiyle dedesinin köyüne giden 4 yaşındaki Leyla bir anda ortadan kayboldu. Bir vatandaş küçük Leyla’yı Hakkari plakalı bir araçta görüp fotoğrafını çekti. Fotoğrafı inceleyen polis, Leyla’yı yan aynadan tespit etti, aracın peşine düştü.

Leyla yan aynada!

Ağrı kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çifti, bayramın birinci günü bayramlaşmak için çocukları Leyla Aydemir’i de yanlarına alarak 15 kilometre uzaklıktaki Bezirgan köyüne gitti. Köy mezarlığını ziyaretlerinin ardından Nihat Aydemir, kızını babasına ait evin önüne bırakıp içeri girdi. Yaklaşık 15 dakika sonra evden çıkan baba Aydemir ve yakınları, Leyla’yı göremeyince çevrede arama yaptı. Daha sonra durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine jandarma ve AFAD ekipleri kısa süre içerisinde çocuğu aramak için köye geldi. Ekipler, bölgede geniş çaplı arama başlattı. Gün boyunca kaybolan çocuğu bulabilmek için köy çevresi ve dere yataklarını didik didik arayan jandarma, AFAD ekipleri ve komşu köylerden gelen vatandaşlar çocuğu bulamadı. Baba Aydemir, VATAN’a yaptığı açıklamada, “Babamın evine gelişimizin ardından 15 dakika geçmedi, kızım kayboldu, köylülerle aradık ama bulamadık. Jandarma ve AFAD burada kızımı arıyor. Kızımı gören, nerede olduğunu bilenlerin Allah rızası için bize bildirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hakkari plakalı araç

Tüm aramalara rağmen bulunamayan küçük Leyla ile ilgili dün yeni bir gelişme yaşandı. Bir vatandaş dün küçük Leyla’yı araba içinde görünce fotoğrafını çekti. Vatandaş ardından plakasını da aldığı arabayı polise bildirdi. Leyla’yı gören vatandaşın çektiği fotoğrafları inceleyen ekipler, fotoğraftakinin Leyla olduğunu tespit edince kaçırılma ihtimali üzerine çalışma başlattı. Tüm Ağrı halkı ve polis ekipleri şimdi Leyla’nın içinde en son görüldüğü 30 YE 021 Hakkari plakalı aracı arıyor. Küçük Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir ise “Leyla aynı yaşta olan oğlum birlikte oynuyordu. Biz köydeki cenaze nedeniyle taziye evindeydik. Bir süre sonra oğlum geldi ama Leyla yanında yoktu. ‘Nerede’ diye sordum ‘Aşağıda’ dedi. Baktık ama bulamadık. Daha sonra köylüler, köyde beyaz bir minibüsle bir kadın ile erkeğin gezindiğini söyledi. Bizde hemen jandarmaya bildirdik” dedi. Polis ve jandarma ekipleri tüm bölgedeki MOBESE ve güvenlik kameralarını saniye saniye inceleme altına aldı. Küçük kıza dair en ufak bir ipucu bulabilmek için bölgedeki herkesle görüşülüyor. Bölgede sinyal veren cep telefonları da mercek altına alındı.

Haberin Devamı