Gazete Vatan Logo

Lexus’tan bir sedan bir coupe

Lexus’un yenilenen sedan modeli GS ve yeni spor modeli RC, 80 bin eurodan başlayan fiyatlarla Mart’ta satışa çıkacak. Türkiye’de satışına başlanacak 6 Lexus modeli arasında yer alacak olan RC ve GS ile birlikte, IS, NX, RX ile LS modelleri de tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Lexus’tan bir sedan bir coupe

Türkiye’de üç farklı versiyona sahip olan GS ürün gamında, GS 450h ile GS 300h olmak üzere iki hibrid ve Lexus’un ilk kez tanıttığı GS 200t yer alıyor. Hibrid GS 450h, 3.456 litre V6 benzinli ünite ve elektrikli motorla birlikte 345 beygir güç üretiyor. Otomobil 0’dan 100 km/s hıza 5.9 saniyede ulaşıyor. Lexus markasına genç müşterileri çekmeyi hedefleyen sportif RC modeli de 2.5 litre motora sahip hibrid RC 300h ve 2.0 litre turbo benzinli motorlu RC 200t versiyonlarıyla satışa sunuluyor. Türkiye’de ilgi görmesi beklenen 2.0 litre motor hacmine sahip RC 200t, 245 beygir güç ve 350 Nm tork sağlıyor.

Lexus’un Türkiye’de satılmaya başlamasıyla birlikte hem hizmet hem de ürün anlamında müşterilerin çok farklı bir deneyim yaşayacaklarını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Sedan ve coupe pazarlarında fark yaratacak iki modelle Türkiye pazarında güçlü bir konumda olacağımızı düşünüyoruz” dedi.