Gazete Vatan Logo

Levent İETT Garajı'na Dubai Prensi makyajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties arasında 5 milyar dolarlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre belediye ve Hazine'ye ait atıl araziler projelendirilecek. Projelendirilecek araziler arasında Levent'teki eski İETT garajı ve Kartal'daki eski çimento fabrikası da var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait atıl araziler, Dubai Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid el Maktum'un 5 milyar dolarlık projeleriyle hayat bulacak. Levent'teki eski İETT garajından Formula l pistinin bulunduğu Tuzla'ya, Zincirlikuyu'dan Kartal'daki eski çimento fabrikasının bulunduğu bölgeye kadar belediyeye ve Hazine'ye ait araziler, istanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties ile yeniden şekillendirilecek.

İstihdam yatırıma göre şekillenecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties arasında 5 milyar dolarlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) anlaşması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşid el Maktum tarafından dün imzalandı. Söz konusu işbirliğinin sadece gayrimenkul sektörüyle sınırlı kalmayacağını belirten Başbakan Erdoğan, turizm, enerji, tarım alanlarını da kapsayacak şekilde genişletileceğini ve İstanbul ili dışına da çıkacağını söyledi. Bunun bir işbirliği anlaşması olduğunu belirten Maktum, bundan sonra da devam edeceğini vurgulayarak, "Bizim gibi Arap sermayeli heyetler bundan sonra da Türkiye'ye gelmeye devam edecek" dedi.

Söz konusu işbirliği anlaşmasının istihdama katkısıyla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, bunun sermayenin nereye yatırıldığıyla yakından ilgili olduğunu kaydetti.

Erdoğan, yatırımın teknoloji yoğun bir alana yapılmasının istihdama etkisinin düşük olacağını ancak hizmet alanı ve tarım sektörüne yatırılması durumunda daha fazla istihdam yaratacağını vurguladı. Başbakan Erdoğan, endüstriyel tarıma yatırım yapılmasının istihdamı daha az etkileyeceğini de dile getirerek, "Yatırımın yapıldığı alanlar çok önemli. O zaman istihdam rakamları ortaya çıkar. Şu anda rakam söylemek gerçekçi olmaz" dedi.

Haberin Devamı