Gazete Vatan Logo

Leopar olayında yeni gelişme

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde geçen yıl Kasım ayında bir çobanın vurduğu leopar kamuoyunda tartışmalara yol açmıştı. "Anadolu leoparı mı?" denilen büyük kedinin nereden geldiği araştırılmış, sonra da tahnit yapılarak müzeye kaldırılmıştı. Öldüren çoban ise leoparın saldırısına uğradığını ileri sürmüştü. Bu konuya ilişkin yapılan yargılamada mahkemeye gelen Adli Tıp raporu, çobanın iddiasını şüpheli gösterir nitelikte.

Çınar ilçesinde görülen leoparı öldüren Mahmut Kaplan ve leoparın saldırısı sonucu yaralanan Kasım Kaplan'ın "Kara avcılığına muhalefet" suçundan yargılanmasına devam ediliyor.

Çınar Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın önceki celsesinde tutuksuz sanık Kasım Kaplan'ın yaralanmasının yabani hayvan saldırısı sonucu meydana gelip gelmediğinin tespiti için Diyarbakır Adli Tıp Kurumundan istenen rapor tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

Raporda, Kasım Kaplan'ın muayenede, leopar saldırına uğradığını, bu sırada pençe darbeleriyle hafif yaralandığını ifade ettiği belirtildi.

Kaplan'ın leoparın çarpması sonucu kayalıklardan yuvarlandığını, yuvarlanma nedeni ile sol kolundan, sol dizinden ve sol kalçasından yaralandığını kaydettiğine yer verilen raporda şöyle denildi: "Yaralanan alanın iyileşmesi nedeniyle bu aşamada yara izi bulunan dokuya bakılarak, yaranın hayvan pençesi olup olmadığının net ayrımı tıbben yapılamaz. Ayrıca yara şahsın yaşamını tehlikeye sokmayacak derecede basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif."

Haberin Devamı

İddianameden

Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, leoparı öldüren Mahmut Kaplan ve leoparın saldırısı sonucu yaralanan Kasım Kaplan hakkında "Kara avcılığına muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları isteniyor.