Gazete Vatan Logo

Leopar klasik zebra hayalperest

Tasarımcıların sonbahar-kış koleksiyonlarında hayvan desenleri öne çıkıyor. Siyah ve beyazın yoğun olarak kullanıldığı koleksiyonlarda leoparın yanında zebra desenleri de dikkat çekici.

Leopar klasik zebra hayalperest

Leoparın ironisini ve cool duruşunu tam kavramıştık ki modacılar zebra deseninin farkına vardı. Celine markasının sonbahar-kış koleksiyonunda kullandığı zebra deseni ayakkabılar gibi parçalar siyah-beyaz giyinen kadınların kurtarıcısı olması zebra desenini leopara karşı güçlü duruma getirdi. İnsanların vahşi hayvanlara olan merakı kürkün moda olduğu 50’li yıllarda bile bu kadar yoğun olmamıştı. Hayvan desenleri artık sofistike, özgüvenli ve eğlenceyi temsil ediyor. Kate Moss’la özdeşleşen ve sayesinde dünyaya sevdirdiği leopar deseni bir marka haline gelmiş, feminen mi, eğlenceli mi, egzotik mi, vahşi mi yoksa tehlikeli mi görünüyor bilemediğimiz bir modanın öncüsü olmuştu. Tarihçilerin “Leopar deseni giymek ben bir kadınım ve fark edilmekten korkmuyorum” demenin bir yolu olduğunun altını çizmişti.

Renk kombinlerine dikkat!

Muhteşem lacivert bir kazak ve siyah pantolonla gidecek doğru leopar deseni bulmak bir zorunluluktu. Büyük desenler ucuz ve özensiz görünüyordu. Riccardo Tisci’nin sonbahar-kış 2016 koleksiyonunda sıklıkla kullanılan desen için hiçbir leopara zarar verilmedi.

Haberin Devamı

Tici’nin Givenchy için tasarladığı koleksiyonda leopar kadar piton derisi ve eski Mısır'a olan takıntısı ön plana çıkmıştı. Isabel Marant da sonbahar-kış 2016’da bu trendden nasibini alanlardan. Paris Moda Haftasında Marant, muhteşem zebra deseni pantolonları bot ve deri ceketle kombinlemişti. Bu tarz desenlerin kombinlere eklektik bir hava katıyor.

Siyah-beyazın dışında seçenekler sunuyor

Gucci’nin ünlü tasarımcısı Alessandro Michele de Mary Jane ve loafer tasarımı ayakkabılarında kullanıldıkları zebra deseni detaylarını anlatırken “Artık herkesin evinde ve köpeğinde leopar desenli bir mantosu bulunuyor ancak zebra monokrom deseni ve vadettiği tazelikle sizi leopar deseninin işaret ettiği vahşi şovdan alıp götürecek. Sonbaharda herkesi saracak bir trend zebra” diye konuşmuştu. Zebra deseni sadece siyah beyaz olarak da tasarımlarda yer almıyor. Farklı renklerle de tasarımlarda yer alabiliyor.

Zebra ve leopar deseni birlikte asla kullanılmaz. Klasik siyah beyaz zebra bir parçayı baştan aşağı beyaz ya da siyah bir kombinle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer Zebra baskılı bir elbise giyiyorsanız onu pastel mavi bir kemer ve saç bandı ile tamamlayın. Özellikle tek renk elbiselerde zebra desenli kemer ya da bileklikler güzel bir uyum olur. Leopar desende ise altın rengi en iyi kombinlenebilen renk olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

LEOPAR DESENİNİN KISA TARİHÇESİ

- 1925’te Marion Nixon 20’li yılların maço trendi leopar desenli kabanlarını Hollywood bulvarındaki mağazasına taşıdı.

- 1947’de Christian Dior leoparı kürkten Jungle ismini verdiği koleksiyonuna taşımış ve elbise tasarımlarında kullanılmıştı. Hatta Dior “Giymek için feminenlik ve sofistikelik lazım. Adil biriyseniz giymeyin” demişti.

- 1960’larda BrigitteBardot ve Elizabeth Taylor sıklıkla leoparı kullanmış, 1962’de Jacquileni Kennedy Oleg Cassini tasarımı bir elbise giymişti.

- Devam eden yıllarda punklar ve glamrock’çılar tarafından desen çok sevilmiş, Debbie Harry, David Bowie, Patti Smith gibi ismiler giysilerinde sıklıkla kullanmıştı.

Haberin Devamı