Gazete Vatan Logo

Leonardo Da Vinci eserleri Rahmi Koç Müzesi’nde

Leonardo Da Vinci’nin mühendislik harikası kabul edilen ve orijinal çizimlerinden inşa edilmiş makinelerin replikasından (birebir kopya) oluşan ‘Leonardo: Evrensel Deha’ sergisi, 2 Kasım-31 Aralık’da sergilenecek

Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan bu interaktif sergide ziyaretçiler, Da Vinci’nin zekasını anlayıp, bazı makinelere dokunma fırsatı bulacak. Rahmi Koç Müzesi’ndeki sergi, Da Vinci’nin 1478-1513 yılları arasında tasarladığı ve kendisinin orijinal çizimlerini derinlemesine çalışmış, konularında uzmanlaşmış tarihçiler ve mühendisler tarafından inşa edilmiş 40 replikayı içeriyor.

SERGİ 5 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR
Da Vinci tarafından önerilen ve sanatçının yaşadığı dönemde bulunan tahta, ip, tutkal gibi malzemeler kullanılarak, tamamen el işçiliğiyle yine Da Vinci’nin talimatlarına göre yapılmış eserleri içeren sergi, makinelerin kullanımına göre 5 bölümden oluşacak. İlk 4 bölüm, Leonardo Da Vinci’ye eserlerinde ilham veren doğadaki dört madde “toprak, ateş, hava ve su”ya göre tasarlanmış replikalardan oluşacak.