Gazete Vatan Logo

Lenovo ZUK yeni modeli nasıl olacak?

Çinli Lenovo’nun ülkemizde bilinmeyen diğer yüzü ZUK markası, daha uygun fiyatlı bir alt marka olarak çeşitli modellere sahip. Şimdi ürün gamına bir yenisi daha eklenecek olabilir.

Lenovo ZUK yeni modeli nasıl olacak?

Çin’de ortaya çıkan iddialar Lenovo ZUK ile ilgili. 4.7 inç ekran boyutunda 720p çözünürlük sunacak bir model bekleniyor. Telefonun 2 GB RAM’lı versiyonunda 16 GB depolama alanı, 3 GB RAM’li versiyonunda ise 32 GB depolama alanı kullanılacak.

Telefonun gücünü MediaTek’in Helio P10 yongasından alacağı düşünülüyor. Cortex-A53 mimarisine sahip olarak karşımıza çıkacak olan bu telefon 8 çekirdekli olacak ve işlemci 2.0 GHz hızda çalışacak. Grafik işlem birimi tarafında ise Mali-T860MP2 GPU yer alacak.

Parmak izi okuyucu sensör ve NFC gibi detaylardan da bahsediliyor. Yani model giriş seviyesi değil, orta segmente ait olacak. Cihazla ilgili diğer detaylar şimdilik belli değil ancak önümüzdeki haftalarda netlik kazanması bekleniyor.

Konumlandırma olarak Lenovo ZUK Z1 mini modelinin bir üst seviyesi hedefleniyor. Fiyat seviyesinin şimdiden 300 Doların altında olacağını söyleyebiliriz. İşletim sistemi olarak Android 6.0 Marshmallow ile kutudan çıkması bekleniyor.