Gazete Vatan Logo

Lenovo zirveye oynuyor

Lenovo köşe başındaki dükkanda bile satılacak pazarda liderliği zorlayacak

Türkiye’de kurumsal pazarın en güçlü oyuncularından biri olduklarını, tüketici tarafında da aynı gücü yakalamak için çalıştıklarını söyleyen Lenovo Genel Müdürü Gülgem Çakmakçı, “Tüketici tarafında da öncelikle görünürlülüğü ve ulaştığımız noktaları arttıracağız. Köşedeki dükkanda bile Lenovo olacak şekilde yapılanıyoruz. Satış ekibimiz kapı kapı dolaşıp ürünlerimizi anlatacak. En büyük farkımız da şu olacak; tüketicimiz onun yanında olduğumuzu, ihtiyaçlarına cevap verdiğimizi bilecek” dedi.

Lenovo, genç bir firma olmasına rağmen global bilgisayar pazarının güçlü oyuncularından biri. Dünyada yüzde 14 pazar payına ulaşan Lenovo; all in one ve kurumsal ürünlerde 1’inci, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda 2’nci sırada. 11 çeyrektir pazardan, 9 çeyrektir de rakiplerinden hızlı büyüyor. Bu bilgileri, henüz 6 aydır şirketin Genel Müdürlük koltuğunda oturan ve ciddi bir değişim operasyonu için kolları sıvayan Gülfem Çakmakçı’dan aldık.

Hedef 2 kat büyümek

Dünyadaki başarı grafiğinin Türkiye için de geçerli olduğunu anlatan Çakmakçı, kurumsal tarafta sektörde ilk 2 sıradan daha aşağı düşmediklerini, özellikle ThinkPad markalarına ciddi talep olduğunu vurguladı. Tüketici tarafında da aynı gücü yakalamak için çalıştıklarını kaydeden Çakmakçı, “Tüketici tarafında da öncelikle görünürlülüğü ve ulaştığımız noktaları arttıracağız. Köşedeki dükkanda bile Lenovo olacak şekilde yapılanıyoruz. Güçlendirdiğimiz satış ekibimiz kapı kapı dolaşıp ürünlerimizi anlatacak. En büyük farkımız da şu olacak; tüketicimiz onun yanında olduğumuzu, ihtiyaçlarına cevap veren bir marka olduğumuzu bilecek” dedi.

Türkiye’de bu yıl pazarın yüzde 13 büyümezsinin öngörüldüğü, kendilerinin ise bu rakamı en az ikiye katlamayı hedeflediğini ifade eden Gülfem Çakmakçı, “Kurumsal pazarda çok güçlüyüz. Kamudan ciddi ihaleler alıyoruz. Ürünleri NASA’da, Amerikan ordusunda kullanılan bir markayız. Güvenlik, sağlamlık ve teknolojik üstünlükleri nedeniyle ürünlerimiz kamunun öncelikli tercihi. Bu yıl kurumsal tabletlerle, ultrabook modellerimizle bu pazardaki gücümüzü korumayı, tüketici kanadında ise tablet ve ultrabook gibi ürünlerle pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni iş birimleri oluşturduklarını, satış ekiplerini genişletip birebir kanala yönelttiklerini de ifade eden Çakmakçı, şöyle devam etti: “Hızlı büyüme değişim ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Biz de bu çerçevede stratejiler belirliyoruz. Farkındalık yaratan, ilham veren bir marka olmak istiyoruz. Hareket alanımızı perakende, KOBİ’ler ve kurumsal olarak belirledik. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde değil Anadolu’da da ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.”

Ultrabook Mart’ta geldi

Lenovo Pazarlama Müdürü Aysun Karabıyık, yeni ürünleri hakkında bilgi verdi. Las Vegas’taki CES fuarında ödül alan IdiaPad Yoga adlı tabletlerini bu yılın son çeyreğinde Türk tüketicisinin beğenisine sunacaklarını anlatan Karabıyık, “Tablet ürün portföyümüzde ciddi bir pay alacak. Ultrabook ise Mart ayında geldi. 1.299 dolar+KDV fiyatla raflarda yerini aldı. Daha alt fiyat bantlarında ürünlerimiz de gelecek ultrabook’ta... Şu anda Türkiye’de ultrabook’a çok ilgi var. Gelen ürün anında bitiyor” değerlendirmesini yaptı.

Yoga yıl sonunda Türkiye’ye geliyor

Lenovo’nun CES 2012’de tanıttığı Windows 8 işletim sistemli IdeaPad Yoga, bu yılın son çeyreğinde Türkiye’ye gelecek. Cihaz hem ultrabook hem de tablet olarak kullanılabiliyor. IdeaPad Yoga’nın 13.3 inç genişliğindeki çoklu dokunmatik ekranı, 360 derece yatay dönebiliyor. Bu tasarım sayesinde cihaz, kullanıcının isteğine göre, ultrabook ya da tablet şeklini alıyor. Sadece 16.9 mm inceliğinde ve 1.47 kg ağırlığındaki cihazda, ultrabook ve tablet bilgisayarların 4 farklı kullanıcı işlevleri bir araya getirilmiş. 8 GB RAM ve 256 GB SSD depolama alanı da donanımın diğer bileşenleri. Kullanıcılara 8 saate kadar pil ömrü sunan IdeaPad Yoga, kullanıcının belirlediği Windows 8 işletim sistemi arayüzünü sunarken, tablet konumuna geçtiğinde ise Metro arayüzünü kullanıcının karşısına getiriyor.

Haberin Devamı