Gazete Vatan Logo

Lenovo K5 Note resmen tanıtıldı

Lenovo hızını alamadı. Birkaç hafta önce K4 Note'un duyurusunu gerçekleştiren Çinli şirketten bu defa K5 Note modeli geldi.

Lenovo K5 Note resmen tanıtıldı

Birkaç gün önce uygun fiyat ve güçlü donanımı bir arada sunan K4 Note akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştiren Lenovo hızını alamadı bu defa K5 Note’u resmen açıkladı. Çinli şirketin yeni telefonu K5 Note, MediaTek tarafından geliştirilen sekiz çekirdekli Helio P10 işlemcisinden güç alan ilk akıllı telefon oldu.

64-bit Cortex-A53 mimarisine dayanan sekiz çekirdekten oluşan işlemci 2.0GHz (K5 Note modelinde 1.8GHz’de) frekans hızlarına çıkabiliyor. Çift çekirdekli Mali-T860 grafik biriminin eşlik ettiği işlemci Cat.6 LTE desteği bulunduruyor.

>>Uygun fiyat ve güçlü donanım bir arada: Karşınızda Lenovo Vibe K4 Note

Lenovo K5 Note’un diğer özelliklerine gelince; telefonda 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü LTPS ekran yer alırken, bellek tarafında 2GB RAM ve artırılabilir 16GB dahili depolama karşımıza çıkıyor.

Orta sınıfın en dolu modellerinden biri olmaya aday Lenovo K5 Note’a tamamı metalden oluşan bir kasa eşlik ediyor. Android 5.1 Lollipop (birkaç hafta içerisinde Android 6.0’a yükseltilecek) işletim sistemiyle çalışan telefonda hızlı şarj desteği sunan 3.500 mAh kapasiteli pil kullanılıyor.

Haberin Devamı
>>Bir Samsung çalışanı Galaxy S7 hakkında bilgiler sızdırdı

K5 Note’un arka bölümünde Faz Algılamalı Otomatik Odaklama gerçekleştiren 13MP kamera yer alıyor. Telefonun ön kamerası ise 8MP çözünürlüğünde. Kameranın hemen altında parmak izi tarayıcısına yer veriliyor. Söz konusu parmak izi tarayıcısı fotoğraf çekimleri için de kullanılabiliyor.

Gelişmiş 4G olarak isimlendirilen Volte kablosuz bağlantı teknolojisine destek sunan K5 Note’da çift SIM kart girişi bulunuyor. Son olarak telefonda Dolby Atmos tarafından desteklenen 1.5W gücünde hoparlör yer alıyor.

Lenovo K5 Note ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Yaklaşık 167$’dan satışa sunulacak telefon için kayıtlar başlamış durumda.

HTC One M10 Hakkında İlk iddialar Ortaya Çıktı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Lenovo K5 Note resmen tanıtıldı

Xiaomi Mi 5'in fiyatı belli oldu (Telefonun dört sürümü olacak)