Gazete Vatan Logo

Lenovo’da hedef dünya birinciliği

Lenovo, 2011/2012 mali yılını dünyanın ikinci en büyük kişisel bilgisayar üreticisi olarak kapattı

Geçen yıl 29.6 milyar dolarlık satışa ulaşan Lenovo, bu yıl liderliği hedefliyor. Şirket Türkiye’de de yeniden yapılanıyor. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, “2012’de pazar büyümesinin üstünde büyüme öngörüyoruz. Ürün ve servislerimizi ülkemizin her noktasına göndermeyi hedefliyoruz” dedi.

Lenovo gözünü dünya liderliğine dikti. 2011/2012 mali yılına dünyanın dördüncü en büyük kişisel bilgisayar üreticisi olarak başlayan Lenovo, faaliyet performansı ile 2011/12 mali yılını dünyanın ikinci en büyük kişisel bilgisayar üreticisi olarak kapattı. Yılın genelinde yapılan satışları geçen yıla göre yüzde 37 artarak 29.6 milyar dolara çıkan Lenovo, liderliği hedefliyor. Şirket, PC pazarındaki birincilik hedefi doğrusunda tüm dünyadaki yapılanmasını ve stratejilerini de gözden geçirerek coğrafi verimlilik, maliyet tasarrufu ve müşteri değeri çerçevesinde, 4 yeni bölge oluşturdu.

Yapılanma sürüyor

Türkiye’nin Rusya’ya bağlı olduğu yeni oluşuma göre oluşturulan yeni bölgeler; Çin, Avrupa/Orta Doğu/Afrika (EMEA), Kuzey Amerika ve Asya Pasifik/Latin Amerika (APLA) oldu. Yeni organizasyon yapısı ile Lenovo’nun başarısındaki sürekliliğin müşterilerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi ile bağlantılı olduğu gerçeğinden hareketle oluşturuldu ve şirketin dünya genelindeki stratejisini ileriye taşımak için en güçlü pozisyonda kalmasını sağlamasına yardımcı olacak. Dünyada yüzde 14 pazar payına ulaşan Lenovo, aynı başarıyı Türkiye’de de sürdürmek için yeniden yapılanıyor. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, “Lenovo’nun dünya çapındaki başarılı konumunu Türkiye’de de sürdürmek için yeniden yapılanıyoruz, 2012 yılında pazar büyümesinin üstünde bir büyümeyi hedefliyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için Türk tüketicisinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak iş modelimizi yeniden yapılandırmaya başladık. Özel eğitimli satış ekibimiz KOBİ’lerin maliyetlerini verimli kılacak çözümler üreterek, yenilikçi satış stratejileri ile sahada aktif olarak çalışıyor. Geniş ürün portföyümüz, perakende zincirlerimiz, bayi kanalımız ve güvenilir servis altyapımız ile ülkemizin her noktasına ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

2012 yılının Lenovo Türkiye için sürdürülebilir kârlılık stratejisi ile birlikte, büyümenin de yaşanacağı bir yıl olacağını vurgulayan Çakmakçı, “En yenilikçi ürünlerimizi tüketicilerle buluşturma öncelikli hedeflerimizden biri olacak. Ayrıca kurumsal tabletler ve Think ailesinin yeni ürünleri ile kurumsal pazardaki gücümüzü koruyacağız ve büyüteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı