Gazete Vatan Logo

Lenovo, çerçevesiz ekranlı Z5 Pro'yu tanıttı

Z5 ile tüm teknoloji medyasını adeta trolleyen Lenovo, gerçek çerçevesiz ekranlı akıllı telefonu Z5 Pro'yu resmi olarak tanıttı. Cihaz, son dönemlerin modası olan kızaklı tasarımı benimsiyor.

Lenovo, çerçevesiz ekranlı Z5 Pro'yu tanıttı

Geçtiğimiz Haziran ayında tanıtılan Lenovo Z5’i hatırlıyor musunuz? Lenovo, pek çok ‘çerçevesiz ekranlı’ akıllı telefon reklamından sonra çentikli bir akıllı telefon tanıtarak herkesi şaşırtmış ve tüm teknoloji medyasının eleştirilerine maruz kalmıştı. Çinli akıllı telefon üreticisi, yeni orta-üst seviye telefonu Lenovo Z5 Pro ile bu eleştirileri sona erdirebilir.

Bugün gerçekleştirilen lansman etkinliği ile tüketicilerin beğenisine sunulan Lenovo Z5 Pro, sayısız eleştiri alan Lenovo Z5’in aksine gerçek çerçevesiz ekranlı tasarım ile geliyor. Cihaz, ön kamera ve ahizeyi ekrandan uzak tutmak Honor Magic 2 ve Mi Mix 3 gibi kızaklı bir tasarım benimsiyor. Bu sayede cihaz, %95’e yakın bir ekran gövde oranı sağlamış oluyor.

6.39 inç Full HD+ Super AMOLED ekrana sahip olan Lenovo Z5 Pro, yalnızca 2.07mm’lik süper ince ekran çerçevelerine sahip. Android 8.1 Oreo ile kutudan çıkan cihaz, 6GB RAM’i ve Snapdragon 710 işlemcisi ile amiral gemilerine yakın bir performans vadediyor. Cihazın 16MP+24MP çift arka kamerası ise düşük ışık koşullarında bile iyi fotoğraflar çekebiliyor.

Haberin Devamı