Gazete Vatan Logo

Lenovo 3'üncü sıraya çıktı

Lenovo 90 bin dizüstü sattı, pazarda 3’üncü sıraya çıktı

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, Lenovo’nun Türkiye’de 2010 yılının son çeyreğinde, toplam PC pazarında yüzde 8’lik pazar payına ulaşarak 4’üncü sıraya, dizüstü bilgisayarlarda ise yüzde 10.1’lik pazar payı ile 3’üncü sıraya yerleştiğini belirtti. Burhanoğlu, Türkiye’de geçen yıl tarihi bir rekor kırdıklarını ve 100 bin adedin üzerinde bilgisayar sattıklarını, bunların 90 binini diz üstü bilgisayarların oluşturduğunu söyledi.

Burhanoğlu, Lenovo’nun, 2010 yılı son çeyreğinde tarihinin en yüksek satış rakamlarına ulaşarak, son 5 çeyrek boyunca dünyada ilk 5’te yer alan bilgisayar şirketleri arasında en hızlı büyüyen marka olduğunu kaydetti.

KOBİ pazarında lideriz

Burhanoğlu, son çeyrekte dünya pazarının yüzde 2.6, 2010 yılı genelinde ise yüzde 13.5 büyüdüğünü ifade ederek, şirketin geçen yıl son çeyrekte küresel satışlarının da yüzde 22 artışla 5.8 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Lenovo’nun Türkiye’de 2010 yılının son çeyreğinde önceki yıla göre yüzde 62.1 büyüme kaydettiğini belirten Burhanoğlu, dizüstü bilgisayarlarda ise önceki yıla göre yüzde 62.5’lik büyüme rakamına ulaştığını anlattı.

Faik Burhanoğlu, Türkiye’deki pazarın yaklaşık yüzde 25’inin kurumsal ve yüzde 75’inin tüketici pazarı olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

“Toplam KOBİ pazarında yüzde 26’lık pay ile pazar lideriyiz. KOBİ’lerdeki profesyoneller, iş hedeflerini gerçekleştirirken özel yaşamlarını da aksatmayacakları esneklikte bilgisayarlar talep ediyor. Yeni ThinkPad Edge ürün serisi, kullanıcılara, dizüstü bilgisayarının özel tasarımıyla birleşmiş yüksek performansı, hem şık hem de ThinkPad kalitesinde sunuyor.”

Haberin Devamı