Gazete Vatan Logo

Lenovo''dan dünyanın en iyi akıllı telefonu geldi!

İşte karşınızda Vibe Z

Lenovo''dan dünyanın en iyi akıllı telefonu geldi!

Bilgisayar dünyasının ileri gelen markalarından Lenovo uzun zamandır mobil dünya üzerinde çeşitli çalışmalar yürütmüş, Avrupa''nın bazı ülkelerinde reaksiyon alan modellerle akıllı telefon sektörüne yeni bir boyut kazandırmıştı. Geçtiğimiz günlerde mobil dünyanın gündemine K910 adlı kod adıyla yeni bir telefon üreterek yerleşen Lenovo, ortalığı alt üst etti.

Vibe Z adıyla gelecek olan bu telefon şuana kadar çıkmış akıllı telefonların en iyisi. Yapılan test sonuçlarına baktığımızda Galaxy Note 3''ü liderlik koltuğundan eden telefon Snapdragon 800''ün 2.2 gHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisini kullanıyor.

2GB RAM''in eşlik ettiği telefonda Adreno 330 grafik arabirimi mevcut. Uzak Doğu''da bir teknoloji sitesi tarafından yapılan popüler benchmark aracı AnTuTu ile 34,424 puan kapmayı başaran telefon, şuan için dünyanın en iyisi. Basemark X testinde ise On-Screen ve Off-Screen değerlerinde sırasıyla 15.150 FPS ile 13.440 FPS değerle yine ilk sıralarda seyrediyor.

5.5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS panelle donatılan Vibe Z, Sony yapımı 13MPçözünürlüklü arka kamera sahip. Exmor-RS sensörlü kamera saniyede 10 fotoğraf çekme kabiliyetine sahip. Düşük ışıkta oldukça iyi bir performans sunan kameranın diyafram aralığı f/1.8 değerinde. Cihazda ayrıca 5MP çözünürlüklü ve 84 derece geniş açı yakalayan oldukça iddialı bir ön kameraya yer verilmiş.

Haberin Devamı

Lenovo, Vibe Z''ye özel bir kılıf da duyurdu. Söz konusu kılıf Samsung''un S View Covers ve LG''nin Quick Window kasaları ile benzer özellikler sergiliyor.

Telefonun piyasaya ne zaman sürüleceği ve hangi ülkelere ulaşacağı konusunda henüz net bir bilgi yok, ilerleyen günlerde detaylarının gelmesini beklediğimiz Vibe Z için Teknolojioku''yu takipte kalın.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Lenovo''dan dünyanın en iyi akıllı telefonu geldi!

LG G Flex çizik testinde! (Video)