Gazete Vatan Logo

Le Pen’in ‘sanal’ ordusu

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin favori adayı Marine Le Pen, Müslüman ve göçmen karşıtı söylemine daha fazla destek toplamak için kalabalık bir sosyal medya ekibi kurdu

Le Pen’in ‘sanal’ ordusu

Fransa’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turu birinci sırada tamamlamasına kesin gözüyle bakılan aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin lideri Marine Le Pen, ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya taktiğini uygulamaya koyuldu.

Trump’ın özellikle Twitter üzerinden daha geniş kitlelere hitap etmeyi başardığını düşünen Le Pen, seçimlerde şansını daha da artırmak için geniş bir sosyal medya ekini oluşturdu.

Sadece Twitter’da 1.3 milyonu aşkın takipçisi bulunan Le Pen, seçimin ikinci turunda karşı karşıya geleceğini düşündüğü bağımsız cumhurbaşkanı adayı Emmanuel Macron’a karşı, internet üzerinden yoğun bir ‘karalama’ kampanyası yürütüyor.

Le Pen’in sosyal medyadaki mesajları, ‘Egatite et Reconciliation’, ‘Boulevard Voltaire’ ve ‘Fdesouche’ gibi sağ görüşlü siteler tarafından hızlıca paylaşılıyor.

Deniz aşırı destek

Le Pen’in Twitter mesajları, Fransızların dışında ABD’deki muhafazakarlar tarafından da çokça paylaşılıyor. Le Pen’in sosyal medyadaki atağıyla, genç seçmenleri tarafına çekmeyi amaçladığı yorumları yapılıyor.

Haberin Devamı