Gazete Vatan Logo

LDP 17 isimle seçim birliği için görüşüyor!

Meclis dışı muhalefette 'birlik' çabasının yeni adresi LDP mi olacak? Parti, aralarında Emine Ülker Tarhan, İdris Bal, Mansur Yavaş ve İlhan Kesici gibi isimlerin de bulunduğu isimlere ittifak önerdi.

Genel seçim gündemi yavaş yavaş ısınırken meclis dışı muhalefet içerisinde ilginç bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. 1999’dan bu yana seçimlere katılan ancak beklediği sonuçları alamayan Liberal Demokrat Parti’nin aralarında kısa süre önce kurulan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, yine Demokratik Gelişim Partisi’ni kuran İdris Bal ve CHP ’nin son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş’ın da bulunduğu 17 isme ‘seçime birlikte katılma’ teklifi ile gittiği öğrenildi. Radikal'den Barış Avşar'ın haberine göre; 17 isim arasında 2010’da sona eren CHP üyeliğinin ardından siyasetten uzak kalan İlhan Kesici ile iş dünyasından ‘tanınmış’ isimlerin de bulunduğu belirtiliyor.

LDP GENEL SEKRETERİ SATI: SENATÖR KALİTESİNDE İSİMLER

LDP Genel Sekreteri Olcayto Satı girişimi doğrularken, gerekçelerini de, “demokrasinin kurtarılması için son çare” olarak açıkladı. “Senatör kalitesinde olduğunu düşündüğümüz 17 kişi ile görüştük. Seçime girme konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan LDP’nin böyle bir birliğin adresi olabileceğini de belirtiyoruz. Ama partimizin de genel başkanımızın da Başbakanlık derdi yok. Zaten bu girişimi de ülkenin yaşadığı ‘tek adam’ sıkıntısını aşmak için başlattık. Bugün çıkan her yasanın altında yer alan TBMM ibaresini çıkarıp yerine RTE’yi yazabilirsiniz. Seçim birliği için görüştüğümüz isimlerden de tek alternatifin bu olduğu yanıtını alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘BARAJIN KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ’

Görüştükleri isimleri şimdilik dile getirmediklerini belirten Satı, “Sadece iş dünyasının tanınmış isimlerinin de yer aldığı gerçek ‘akil insanlar’ olduklarını söyleyebilirim. Fakat aralarında kesinlikle kurucu genel başkanımız Besim Tibuk bulunmuyor. Kendisinin siyasete dönmeme kararı kesin. Bizim bu hareketimiz halkın sandığa gitmesini sağlayacak ve demokrasiyi kurtaracak bir gayrettir” şeklinde konuştu. Satı, Anayasa Mahkemesi’nin seçim barajını kaldıracak bir karar alabileceği yönündeki haberleri ise, “Barajın kaldırılması yönünde bir beklentimiz var. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yıllardır tanıdığımız ve adaletine inandığımız bir isim” şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı