Gazete Vatan Logo

Lavrov: Rusya ve Çin ‘iyi bir anlaşma paketine’ imza atacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya lideri Vladimir Putin’in önümüzdeki hafta Çin’e gerçekleştireceği resmi ziyaret sırasında Rusya ve Çin’in ‘çok iyi bir anlaşma paketine’ imza atacaklarını belirtti.

Lavrov: Rusya ve Çin ‘iyi bir anlaşma paketine’ imza atacak

Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) zirvesi çerçevesinde Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki hafta Çin'e gerçekleştireceği ziyaret sırasında iki ülkenin ‘çok iyi bir anlaşma paketini' onaylayacaklarını açıkladı.

Lavrov, "Çok yakında sırada bir buluşma daha var, Rusya Devlet Başkanı, Qingdao'da düzenlenecek olan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesi arifesinde Çin'e resmi ziyarette bulunacak. Ziyaretin şeması konusunda mutabakat sağlandı" diye konuştu.

Rus diplomat, "Bence elimizde onaylanacak olan çok iyi bir anlaşma paketi var" ifadelerini kullandı.

'YARINKİ OTURUM ÖNCESİNDE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNABİLİRİZ'

Moskova'nın Rusya ile Çin arasındaki dış siyaset koordinasyonunun geliştirilmesini de beklediğini söyleyen Lavrov, "Bugün dünya meselelerinde önemi giderek artan BRICS ülkelerinin dışişleri bakanlarının yarınki oturumu öncesinde görüş alışverişinde bulunabiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞİÖ zirvesi 9-10 Haziran tarihlerinde Çin'in doğusundaki Qingdao kentinde yapılacak. (Sputnik)