Gazete Vatan Logo

Lavrov: Rakka'nın geri alınması için Rusya ve ABD senkronize çalışmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rakka operasyonunun daha hızlı sonuçlanması için hava saldırılarını ABD'yle koordine etmek istediklerini söyledi.

Lavrov: Rakka'nın geri alınması için Rusya ve ABD senkronize çalışmalı

Sputnik'in haberine göre ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteğini alan Demokratik Suriye Güçleri'nin Rakka'yı IŞİD'den geri almak için başlattığı operasyon hakkında açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rakka'nın geri alınması aynı Irak'ın Musul kentinin geri alınması gibi uluslararası terör karşıtı koalisyonun hedeflerinden biri" dedi.

Rus ve ABD'nin hava güçlerinin eylemlerini koordine etmesi halinde bu kentlerin daha etkili ve çabuk bir biçimde geri alınacağına inandıklarının altını çizen Lavrov, "Böyle bir koordinasyonun gerçekleşmesi için şans var" vurgusunu yaparak şunları söyledi: "Rus hava güçleri ve ABD öncülüğündeki koalisyonun hava kuvvetlerinin senkronize ve koordine olmuş bir biçimde çalışıp sahada terörist gruplarla gerçekten mücadele edenlere yardım etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar da öncelikle Suriye ordusu ve PYD'nin silahlı kanadının (YPG) da aralarında olduğu farklı Kürt gruplar."

ABD: ORTAK OPERASYON ŞU AN İÇİN PLANLANMIYOR

Pentagon sözcüsü Michelle Baldanza, daha önce Sputnik'e verdiği röportajda Rusya'yla Rakka'da ortak operasyon düzenlemeyi planlamadıklarını söylemişti. "Şu anda Rusya'yla herhangi ortak askeri operasyon düzenlemeyi planlamıyoruz" diyen Baldanza, Moskova'yla Suriye'deki ateşkesin izlenmesi ve güçlendirilmesi içinse işbirliği yapmaya devam ettiklerini hatırlatmıştı.

Haberin Devamı