Gazete Vatan Logo

Lavrov’dan Suriye görüşmesi açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk ve İranlı mevkidaşlarıyla yarın, Moskova’da yapacağı Suriye konulu toplantıdan beklentilerini açıkladı.

Lavrov’dan Suriye görüşmesi açıklaması

Rusya’nın ev sahipliğini yapacağı bir toplantıda, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif’le bir araya gelecek olan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmeye ilişkin soruları yanıtladı.

Lavrov, “Beklentim, batılı partnerlerimizin kendilerini dinleyenler üzerinde etkisi kullanmaktan ziyade retorik ve propagandayla uğraştığı bir dönemde sahadaki durumu gerçek anlamda iyi yönde etkileyebilecek taraflarla detaylı ve somut bir biçimde konuşmak” dedi. ‘UMARIM TOPLANTI GERÇEKLEŞİR’ Öte yandan Lavrov, toplantıdan ne gibi bir sonuç çıkabileceği şeklindeki soruya da "Bakıp göreceğiz. Toplantının yarın yapılması planlanıyor. Umarım gerçekleşir" yanıtını verdi. Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının yarın Moskova'da üçlü bir görüşme yapması planlanıyor. Toplantının ana gündem maddesinin Suriye’nin Halep'teki tahliyelerin olacağı tahmin ediliyor.