Gazete Vatan Logo

Lavrion Kampı’ndan gelmiş!

Polisevine saldıran terörist DHKP-C’li çıktı

Lavrion Kampı’ndan gelmiş!

Önceki gece Ankara Polisevi’ne roketatarlı saldırı yapan ve çatışmada öldürülen DHKP-C’li terörist Muharrem Karataş’ın Yunanistan’daki Lavrion Kampı’nda eğitim aldığı ortaya çıktı...

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ek binasına ve Ankara Polisevi’ne yapılan roketatarlı saldırıyla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Saldırının ardından şahısların Akpınar Mahallesi ile Konya Yolu arasındaki ağaçlık bölgeye doğru yaya olarak kaçtıklarının tespit edilmesi üzerine ekipler bölgeyi 23:45 sıralarında çembere aldı.

Olay yerinde öldü

Teröristlerin ateş açması üzerine çatışma çıktı. Edinilen bilgiye göre Muharrem Karataş’ın elinde otomatik silah, Sedat Polat’ta ise tabanca vardı. Kafası ve vücudunun çeşitli yerlerinden 5 kurşunla vurulan Karataş olay yerinde ölürken, kolundan, 3 kurşunla vurulan Polat ise hastaneye kaldırıldı. Polat’ın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

RPG-7 roketatar

Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, saldırının RPG-7 roketatar ile yapıldığını söyledi ve şu bilgileri verdi: “Saat 21.34 sıralarında RPG-7 modeli ile ateş edilmesi suretiyle terör saldırısı oldu. Olası şüpheli eşkal tespitleri yapıldı. MOBESE kameralarında iki şahısın 21.28 sularında Dikmen Vadisi tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ek hizmet binasının arka tarafına geldikleri görüldü. Bu iki şahısın kısa sürede eylem hazırlıklarını yaparak 21.34’te ek hizmet binasına RPG-7 model silah ile bir el ateş ettiği 21.35’te Dikmen Polisevi’ne de yönelerek bir el daha ateş ettikleri anlaşıldı.”


‘Defalarca uyardık’

Yüksel, kaçan şüphelilerin saklandıkları ağaçlık alanın çembere alındığını belirterek şunları söyledi: “Bölge projektörle aydınlatıldı. Şahıslara defalarca teslim olmaları yönünde uyarılar yapılmasına rağmen eylemciler güvenlik güçlerine ateş etti. Ölü olarak ele geçirilen Muharrem Karataş isimli şahsın ‘Ahmet Güzel’ adına düzenlenmiş ve üzerine de kendi resmini yapıştırmış farklı nüfus cüzdanı kullandığı anlaşıldı. Yaralı olarak ele geçirilen Serdar Polat isimli eylemcinin de Muzaffer Uzun isimli kişi adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı kullandığı 4 kere terör örgütüne üye olmak suçundan kaydının olduğu ortaya çıktı. Saldırganlar olay yerine yaya olarak gelip, eylemin ardından yaya olarak kaçtı.”

DHKP/C: Gezi’de ölenler için yaptık

Saldırıyı üstlenen DHKP-C, internet sitesinde eylemi Gezi olayları sırasında 6 kişinin hayatını kaybetmesi ve 12 kişinin gözünün kör edilmesine karşı “misilleme” olarak yaptığını açıkladı.



AK Parti’ye saldırmıştı

MUHARREM Karataş daha önce de AK Parti binasına saldırı düzenlemişti. Çorum’da silahlı eylemlere katılmaktan 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Karataş, Sivas’ta tutuklandı ve yeniden cezaevine girdi. Tutuksuz yargılanırken 4 yıl hapis cezası alınca Yunanistan’a kaçtı. Lavrion Kampı’nda silahlı eğitim aldı.

Eşi intihar etti

Lavrion’da birlikte kaldığı eşi Melek S. iddialara göre intihar ederek yaşamını son verdi. Karataş da Yunanistan’dan İzmir’e, oradan Ankara’ya gelip Ak Parti binasına yönelik saldırıyı yaptı. Karataş’ın 6 adet Ankara ve Çorum mahkemelerince silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından arandığı öğrenildi.


Terör örgütlerinin Atina’daki üssü

1970’lerden bu yana teröristleri barındıran Atina’ya 40 kilometre uzaklıktaki Lavrion kampı, yasa dışı örgütlerin üssü durumunda. İşte Lavrion’dan gelen teröristlerin bazıları:

- AK Parti’ye saldırı: 20 Mart 2013’te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na saldırıyı yapan Hasan Biber.

- ABD elçiliğine canlı bomba: 1 Şubat 2013’te de ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde kendini patlatan Ecevit Şanlı.

- Karakolda eylem: Eylül 2012’de İstanbul Sultangazi’deki polis karakolu’na saldıran canlı bomba İbrahim Çuhadır.

- Polisi şehit ettiler: Aralık 2012’de Gaziosmanpaşa’da iki polisi şehit eden Sultan Işıklı ile Nurgül Acar.

- Başbakan’a suikast: Başbakan Erdoğan’a oyuncak bebekle suikast hazırlığı yaptıkları sırada yakalanan DHKP-C bombacıları Murat Kaçmaz ve Elif Akkurt.

Haberin Devamı