Gazete Vatan Logo

Lassa, Barcelona ile 1 milyar kişiye ulaşacak

Barcelona’nın 4 branşta tüm salon takımlarının isim ve forma sponsorluğunu üstlenen Lassa, bu sayede 1 milyar kişiye ulaşmayı planlıyor. Lassa, İspanya’daki varlığını bu sponsorluğun yanı sıra 41’inci mağazasını açarak da güçlendirdi

Lassa, Barcelona ile 1 milyar kişiye ulaşacak

Sabancı Topluluğu şirketlerinden lastik üreticisi Brisa’nın markası Lassa’nın İspanyol kulübü Barcelona ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasını “Lassa’nın global marka olma yolunda attığı önemli bir adımdır” sözleriyle değerlendiren Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, “Barcelona Kulübü’nün tüm dünyada eriştiği 1 milyar kişiyle markamızı buluşturacak olmasından dolayı heyecan duyuyoruz” dedi.

Yiğit Gürçay, Barcelona ile yapılan iş birliğinin Lassa’nın tüm dünyadaki araç sürücüleriyle buluşma ve kendini anlatma yolculuğunda çok önemli bir adım olacağını ifade ederek, “Bunu uluslararası yolculuğumuzun güçlenmesi açısından son derece önemli buluyoruz. Barcelona gibi bir dünya markasının ismimizin yanında olması önemli bir adım.”

Arda ile çalışacak

Brisa Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bayman da 6 aylık bir araştırma sonucunda Barcelona Kulübü ile sponsorluk anlaşması yapma kararı aldıklarını belirterek, “Arda’nın (Turan) Barcelona’ya gelmesi bizim için de sürpriz oldu. Arda ile Barcelona’ya geleceğini bilmeden anlaşma sağlamıştık. 2 yıl boyunca bizimle olacak. Arda’nın da olması Barcelona-Lassa anlaşmasını perçinledi. Türkiye’de de Arda ile yerel çalışma yapma şansımız olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İspanya’da 41’inci mağaza açıldı

AVRUPA’NIN yedinci büyük lastik üreticisi Brisa’nın markası Lassa, İspanya’daki 41’inci mağazası Lipecar’ı Barcelona’da açtı. Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şunları söyledi: “Sadece İspanya’da değil, aktif olduğumuz bütün pazarlarda marka bilinirliğimizi ve imajımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Dünya çapında 124 mağazamızın 40’ının bulunduğu İspanya’da, 41’inci mağazamızı Barselona’da açıyoruz. İspanyol araç sahipleri ve sürücülerle Lassa’yı buluşturuyoruz. Lassa’nın global yolculuğunda Barselona’da olmaktan mutluyuz.”

6 milyon turist statta tanışacak

BARCELONA, dünya çapında 1 milyar kişiye ulaşıyor. Salon sporu takımlarını Facebook’ta 16 milyon kişi takip ederken, Nou Camp Stadı ve Blaugrana Spor Salonu’nu bir sezonda 6 milyondan fazla turist ziyaret ediyor. Kulübün sosyal medyadaki takipçi sayısı 200 milyonu geçiyor. Türkiye, 2.5 milyon takipçi ile Barcelona’nın facebook sayfasını en çok takip eden 7’nci ülke konumunda.

Haberin Devamı

Tüm salon takımlarına sponsor olan tek marka

- Anlaşma gereği Barcelona’nın basketbol, hentbol, tekerlekli paten hokeyi ve futsal takımlarının resmi ismi 4 yıl boyunca “Barcelona Lassa” olacak.

- Barcelona Kulübü’nün “Global Resmi Lastik Partneri” de olan Lassa, Nou Camp Stadı’nda marka reklamını da yapacak.

- Lassa’nın, Barcelona Kulübü ile yaptığı anlaşmanın ekonomik değerleri resmi olarak açıklanmazken, kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgilerde, anlaşmanın yaklaşık 21 milyon euro olduğu öğrenildi.