Gazete Vatan Logo

Lancia ilk kez Türkiye'de!

2010’da 300 bin adetlik satışa ulaşmayı hedefleyen Lancia, logosunu ve showroom konseptini yeniliyor.

İtalyan marka, yeni imaj çalışmaları için Türkiye’yi pilot ülke seçti. Lancia’nın lokomotif modeli ise Ypsilon olacak

Tüm dünyada büyüme planları yapan İtalyan Lancia, Türkiye’yi pilot ülke olarak seçti. 100 yaşını geride bırakan marka, yeni logosu ve yeni showroom konseptini ilk kez Türkiye’de uygulayacak. Hedef Lancia markasını, anavatanı olan İtalya dışında da popüler hale getirebilmek.

Yeni imaj çalışması ile özellikle Rusya, Türkiye, İsveç, İngiltere ve Japonya’da başarılı olmayı amaçlayan şirket, cirosunun yüzde 40’ını İtalya dışındaki ülkelerde sağlamayı planlıyor. Fiat çatısı altında faaliyet gösteren Lancia, 2010’da ise satışlarını 125 bin adetten 300 bine çıkarmayı hedefliyor. Bu hedefler doğrultusunda markanın lokomotif modeli de yeni Ypsilon olacak.

Distribütörlüğünü Tofaş’ın üstlendiği Lancia’nın Ypsilon modeli, bu ayın ikinci haftasından itibaren İstanbul, İzmir ve Ankara’daki showroom’larda Alfa Romeo markasıyla birlikte satılmaya başlanacak. İtalya’dan gelen mimarlar tarafından tasarlanan bu dört showroom, Lancia’nın yeni yüzünü temsil edecek. Alfa Romeo ve Lancia’nın Türkiye Direktörü Altan Aytaç, Lancia’nın, Tofaş’ın bünyesinde bulunan prestij markalarındaki başarısını görerek Türkiye’yi gelecek vizyonunda pilot ülke olarak seçtiğini söyledi.

200 araç satacak
Aytaç, “Lancia markası, bu global stratejinin ilk uygulamasını teşkil eden Türkiye pazarını dikkatle izleyerek geleceğine yön verecek” dedi.
Bu yıl sonunda yenilenecek ‘Musa’ modeli ile birlikte gerçekleştirilecek ana lansmana kadar Ypsilon için özel bir fiyat uygulayacaklarını belirten Aytaç, şöyle devam etti: “Aracın fiyatı 13 bin 700 eurodan başlıyor. Hedefimiz Ypsilon’la Lancia’nın farklılığını Türk halkıyla tanıştırmak. Bu yıl 200 Ypsilon satmayı hedefliyoruz.”








Haberin Devamı