Gazete Vatan Logo

Laik yazara palalı saldırı! Parçalayarak öldürdüler

Bangladeş'de laik görüşleriyle tanınan bir blogcu başkent Dakka'da palalı bir grup tarafından parçalanarak öldürüldü.

Laik yazara palalı saldırı! Parçalayarak öldürdüler

Dakka'nın Goran mahallesindeki evinde saldırıya uğrayan Niloy Neel, bu yıl öldürülen dördüncü laik blogcu oldu. Tüm cinayetlerden radikal İslamcı militanların sorumlu olduğu düşünülüyor.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye bilgi veren Bangladeş Blogcular ve Aktivistler Ağı'nın sözcüsü, Neel'in militanlar tarafından hedef gösterilen blogcular listesinde olduğunu söyledi.

Blogcuların sözcüsü İmran Sarkar, evine giren saldırganların, yanında bulunan arkadaşını kenara ittikten sonra, Neel'i pala darbeleriyle öldürdüklerini kaydetti.

Emniyet Müdür Yardımcısı Müntaşir ül İslam, 6 saldırganın Neel'in kapısını, kiralık ev aradıklarını söyleyerek çaldıklarını açıkladı ve "Daha sonra ikisi onu bir odaya çekerek öldürdüler" dedi.

Yazarın eşinin de aynı evde başka bir odaya kapatıldığı da açıklandı.

Bu yıl dördüncü cinayet

Mayıs ayında da radikal İslamcı militanlardan ölüm tehditleri aldığı söylenen bir başka laik blogcu Ananta Bijoy Das, Sylhet'de palalı ve maskeli kişiler tarafından öldürülmüştü.

Şubat ve Mart aylarında yine başkent Dakka'da iki laik blogcu Washiqur Rahman ve Avijit Roy öldürülmüşlerdi.

Şu ana kadar bu olaylarla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı ama hiç kimse hakkında dava açılmış değil.

Bangladeş resmi olarak laik bir ülke, fakat muhalifler hükümeti radikal İslamcı militanların blogculara yönelen saldırılarının üzerine gitmemekle suçluyor.

Haberin Devamı

Kaynak: BBC Türkçe