Gazete Vatan Logo

Kyoto Üniversitesi sınavlarda saat kullanımını yasakladı

Japon'yadaki Kyoto Üniversitesi sınavlarda saat kullanımına tümden yasak getirdi. Öğrenciler sınav süresini salonlara asılan saatlerden takip edecek.

Kyoto Üniversitesi sınavlarda saat kullanımını yasakladı

Teknolojinin hızla gelişmesi kurumları sınavlarda daha sıkı tedbirler almaya yöneltiyor. Akıllı telefonlar ve bir süredir akıllı saatler sınavlarda bilgi hırsızlığının yapılmasını kolay bir hale getirdi. Sınavlara telefon ve hesap makinesi gibi cihazlarla girmek zaten yasak. Kimi eğitim kurumları yasağı daha öteye götürerek sınavlarda akıllı saat kullanımını da yasakladı. Ancak ilk defa bir üniversite uyguladığı sınavlarda saat kullanımını tümden yasakladı.

Japon Kyoto Üniversitesi sınavlarda saat kullanımını yasakladı

2011’de kopya skandalıyla gündeme gelen Japonya'daki Kyoto Üniversitesi aldığı kararlar akıllı ya da normal fark etmeksizin öğrencilerin sınavlara kol saatiyle girişini yasakladı. Akıllı saatlerin yaygınlaşmasıyla artık akıllı ve normal saatler birbirinden ayırt edilemiyor. Bu durumun farkında olan üniversite yetkilileri bilgi hırsızlığına karşı bu şekilde radikal bir yöntemi uygulamaya başladı.

Kyoto Üniversitesi’nin 2011 yılında büyük bir kopya skandalıyla gündeme geldiğinden söz etmiştik. 19 yaşındaki bir öğrenci sınav esnasında soruların fotoğrafını akıllı telefonla çekerek internet ortamında paylaştı. Durumun fark edilmesine üzerine sınavlar iptal edilmiş ve 19 yaşındaki öğrenci tutuklanmıştı.

Haberin Devamı
İlginizi çekebilir; Samsung Gear S2 Video İnceleme

KAYNAK : Teknolojioku.com - Kyoto Üniversitesi sınavlarda saat kullanımını yasakladı

Microsoft Lumia 650 bir kez daha göründü